İBB'den Bosna Hersek'e otobüs yardımı

İBB'den Bosna Hersek'e otobüs yardımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bosna Hersek başkenti Saraybosna'ya hibe ettiği 30 otobüsün 3'ü, Saraybosna'ya ulaştı.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri'nin (İETT) Saraybosna Kamu Toplu Taşıma Şirketi'ne (GRAS) hibe ettiği 30 otobüsün teslimatı başladı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) desteğiyle Saraybosna'ya ulaşan otobüslerin anahtarlarını GRAS Müdürü Avdo Vatriç'e, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay takdim etti.
 
Büyükelçi Erginay, Türkiye ve Bosna Hersek'in iyi ilişkilerinin gelecekte de devam edeceğini söyledi. İki ülke arasında derin ilişkiler olduğunu belirten Erginay, "Bunlar, geleceği olan ilişkilerdir. Gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile tüm Bosna Hersek ve halkına, buradaki yaşam kalitesinin artması için elimizden geleni yapacağımızı göstermek istedik" dedi.
 
TİKA'nın Saraybosna Koordinatörü Fatih Karaca, TİKA'nın Bosna Hersek'in gelişmesine yardım etmek amaçlı projeler gerçekleştirdiğini vurguladı. Bosna Hersek genelinde çok sayıda projeye imza attıklarını ifade eden Karaca, "Bu proje için de çok sevinçliyiz. Bugün 3 otobüs Saraybosna'ya ulaştı, yarın ise İstanbul'dan 5 otobüs daha yola çıkacak. Önümüzdeki 10 gün içerisinde otobüslerin yarısının buraya ulaşmasını umuyoruz" diye konuştu.
 
GRAS Müdürü Vatriç ise yapılan yardımın başkent Saraybosna'daki toplu taşımacılığı geliştireceğini kaydetti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.