İbadete müdahale eden "dil polisi" istemiyoruz

İbadete müdahale eden "dil polisi" istemiyoruz

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, "İmamın vaaz diline cemaat karar vermeli" dedi

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Almanya'daki imamların Almanca konuşmalarına ilişkin tartışmayla ilgili "Hangi dilde vaaz verilmesi gerektiğine dini cemaatler karar vermeli" dedi.

Welt am Sonntag gazetesine konuşan Özdemir, Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert'in "Almanya'daki imamlar Almanca konuşmak zorunda" şeklindeki açıklamasını eleştirdi.

Vaaz verilen dilin değil, içeriğinin önemli olduğunu belirten Özdemir, "Arapça, İbranice ve Latince (ibadet) ihtiyacına müdahale eden dil polisi istemiyoruz" dedi.

Özdemir, "Hangi dilde vaaz verilmesi gerektiğine dini cemaatler karar vermeli" görüşünü savundu.

CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer ise Lammert'in açıklamalarına destek vererek "Başarılı bir uyum ve İslam'ın açıklanabilmesi için elbette imamlar Almanya'daki camilerde Almanca konuşmak zorunda" dedi.

"Paralel toplum" istemediklerini ifade eden Scheuer, yurt dışından gelen papazların kural olarak Almanca öğrenmek zorunda olduklarını hatırlattı.

Federal Meclis Başkanı Lammert, Die Welt gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'daki imamların bu konuda bir yasa olsa da olmasa da Almanca konuşmak zorunda olduklarını söylemişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.