İ.Ü. bilime döndü dereceye giriyor

İ.Ü. bilime döndü dereceye giriyor

İ.Ü. bilime döndü dereceye giriyor

İstanbul Üniversitesi (İÜ), yükseköğrenim alanında etkili değerlendirme otoritelerinden biri olarak kabul edilen Jiao Tong Üniversitesi’nin her yıl hazırladığı “Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi” listesine 9’uncu defa 404’üncü sıradan girdi. 2000 öncesi bilimi bir kenara bırakıp başörtüsü ile uğraşan üniversite, bilime dönünce dereceler de gelmeye başladı.
   
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Şangay’daki Jiao Tong Üniversitesi, her yıl hazırladığı “Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi 2013” listesini bugün açıkladı.
 
Listeye 404’üncü sıradan giren İÜ, mezunların başarısına göre 124’üncü, bilimsel yayın sayısına göre 279’uncu, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısına göre 347’nci oldu. Üniversite, toplamda 400-500 bandında yer aldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, üniversitenin 2013’te de “Dünyanın İlk 500 Üniversitesi” arasına girerek, Türkiye’yi dünya yükseköğretim alanında gururla temsil ettiğini belirtti. Söylet, açıklamasında şunları kaydetti:
 
“İÜ, bu zorlu yarışta başarısını, disiplinli, programlı ve bilim odaklı çalışmasına borçlu. Bilimsel ve akademik çalışmalara çok destek verdik.”    
 
Jiao Tong Üniversitesi’nin 2003’ten bu yana yaptığı “Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi” sıralamasına ilk kez 2003’te giren İÜ, “Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi” sıralamasına 9 defa giren “tek” Türk üniversitesi oldu.
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.