Hz. Peygamber (asm) Ve İnsan Onuru

Hz. Peygamber (asm) Ve İnsan Onuru

2013 Yılı Kutlu Doğum Haftasının teması “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” olarak belirlendi

Risale Haber-Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2013 Yılı Kutlu Doğum Haftasının temasını “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” olarak belirledi.

Başkanlık tarafından yapılan açıklamda neden bu başlığın seçildiği şöyle açıklandı:

İnsanlığa gönderilen bütün ilahi mesajlarda insanın manevi şahsiyetinin en önemli ögesi olarak onurun korunmasına özel bir önem ve ağırlık verilmiştir.  Bu çizginin son halkası olan İslam da, insanı insan yapan değerler üzerinde hassasiyetle durmuş, Hz. Peygamber (s.a.v) bu değerleri bizzat hayatında uygulayarak insanlığa ışık tutmuştur.

İlahi mesajlara karşın insanlık tarihi, insan onurunun çiğnendiği, haysiyetli bir hayat sürmenin imkânsızlaştığı dönemleri yaşamıştır. Günümüz dünyasında da insanlık onuruyla bağdaşmayacak olaylara, cinayetlere, aşağılamalara, temel hak ve hürriyetleri zedeleyen uygulamalara hemen hemen her gün şahit olunmaktadır.

Başkanlığımız,  Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle özelde toplumumuz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı kendisine önemli bir görev olarak kabul etmektedir. Bu sebeple 2013 Yılı Kutlu Doğum Haftasında tema olarak “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” nun ele alınması karara bağlanmıştır. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde, insan haysiyeti ve insan onuru bütün yönleriyle ele alınacaktır.