Hz. Hatice'den alınacak 5 mesaj

Hz. Hatice'den alınacak 5 mesaj

"Risalet Davasının Annesi Hz. Hatice" başlığında, Kocatepe Kültür Merkezi'nde büyük bir coşku ile yapıldı

Siyer Araştırmaları Merkezi'nin başlattığı 82 İl 82 Sahabî projesi tüm hızı ile devam ediyor. Projenin 22. programı "Risalet Davasının Annesi Hz. Hatice" başlığında, Kocatepe Kültür Merkezi'nde büyük bir coşku ile yapıldı. Birçok televizyon kanalının ortak canlı yayın ile sundukları program, Kardelen Derneği ve Gönül Vakfı'nın organizasyonu ile gerçekleştirildi.

Kocatepe Cami İmam Hatibi Mehmet Ali Kuştaçı'nın Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan program, selamlama konuşmaları ile devam etti. Kardelen Derneği ve Gönül Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Genç, 20. Dönem Hatay Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sılay ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 82 İl 82 Sahabî projesinin önemine dair konuşmalar yaptılar.

Projenin tanıtım filminin izlenmesinin ardından kürsüye Muhammed Emin Yıldırım Hoca davet edildi. Neden Ankara'da Hz. Hatice'nin anlatılacağına dikkat çeken Yıldırım şöyle dedi:  "Türkiye'nin 81 ilini ve Kıbrıs Lefkoşe'yı kapsayan bu projenin başkent ayağında, tabir caiz ise eğer Saadet asrının başkenti niteliğinde bir ismi anmanın, anlamanın heyecanı içerisindeyiz. Biliyorsunuz Mekke şehirlerin anası idi, yani Ümmü'l-Kurâ idi. Dünyanın her yönden merkezi olan o şehirde son peygamber olarak gönderilen Efendimiz söz söylemeye başladı. Hz. Hatice validemiz ise şehirlerin anası olan o kentte, tüm risalet davası mensuplarına analık yapan, bağrını, sinesini o zorlu dönemin Müslümanlarına açan ve o büyük iman davasını zor zamanlarda şefkatli kollarının arasında besleyen bir isimdi. Bundan dolayı istedik ki, başkentte, risaletin davasına annelik yapmış biri olan Hz. Hatice validemizi anlatalım."

Daha sonra sözlerine Hz. Hatice'nin hayatına dair çok güzel ve farklı tabloları anlatarak devam eden Yıldırım, Efendimiz (sas) ile Hz. Hatice arasındaki sevgi bağının nasıl bir düzeyde olduğunu örneklerle anlattı.

HZ. HATİCE 50 YAŞLARINDA

Efendimiz'in (sas) 35 yaşlarına gelince, o günler 50 yaşlarında olan Hz. Hatice'nin hayatında dört önemli olay olduğunu söyleyen Yıldırım, bunların "Hz. Fatıma'nın doğumu, Efendimiz'in (sas) Kâbe'nin tamiri hadisesindeki hakemliliği, Hz. Ali'nin o haneye gelişi ve Efendimiz'in Hira'ya gidip gelmeye başlaması olduğunu" söyledi.

SIĞINILACAK LİMAN HATİCE

Vahiy nazil olunca büyük bir sarsıntı geçiren Efendimiz'in, Hira'dan aşağıya inerken sığınacağı üç limanı daha olduğunu belirten Muhammed Emin Yıldırım Hoca, Efendimiz'in (sas) Amcası Ebû Talib'e, çok yakın arkadaşı Hz. Ebû Bekir'e, bir din âlimi olan Varaka b. Nevfel'e gitmeyip; Hz. Hatice limanına sığınmasının sebeplerinin çok önemli olduğunu belirtti ve bu sebeplerden bugünün insanın çok önemli dersler çıkarması gerektiğinin altını çizdi.

HZ. HATİCE'DEN ALINACAK MESAJLAR

Konuşmasının sonunda Yıldırım, Hz. Hatice'nin bu çağın insanına çok önemli mesajlar verdiğini, bu mesajlardan beş tanesinin şunlar olduğunu söyledi:

1- Zaman ve mekân her ne kadar iffet perdesini aralayıp, edebi ve hayâyı hayatın dışına itse de, sen çağın Hatice'si ol ki, tahire kalıp, tahir olan biri ile yastığını birleştirebilesin.

2- Muhabbet evliliğin en önemli azığı ve işin olmazsa olmazıdır; bundan dolayı onu her daim canlı tutmalısın; böyle yap ki, gerçek manada sevdiğin için sevilebilesin.

3- Vefa, unutmamak, unutturmamaktır. Vefa, sevmek, sevdiğinin sevdiklerini de sevmektir.  Vefa, bir ömür sevdiğinin yolundan yürümektir. Öyleyse menfaati değil, merhameti işin temeli olarak edin ki, vefalı olabilesin, vefalı kalabilesin.

4- Eşine karşı güven duyman, onun da sana karşı güven duymasını sağlayacaktır. Eşine ve yaptığı işine saygılı ol, güven duy, alakalı ol; böyle davran ki, başa bir şey geldiğinde ilk gelinen liman sen olabilesin.

5- Hatice gibi hanımlar bekleyen erkekler, Muhammedi ahlakı kuşanmış erkekler bekleyen hanımlar, bu iş beklemekle olmaz; yaşamakla olur; yaşa ki, bulabilesin.

2012 YILININ GÖNÜL ERİ MUHAMMED EMİN YILDIRIM

Programın sonunda her sene yaptıkları hizmetten dolayı bir gönül insanı seçip, ona plaket sunan Gönül Vakfı, 2012 yılının gönül eri olarak Muhammed Emin Yıldırım Hoca'yı seçtiklerini belirterek, ona plaket takdim ettiler. Plaketi, Gönül Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Koç takdim etti. Program Çankaya Vaizi Dr. Talip Ayar'ın duası ile son buldu.

Merkez'den yapılan açıklamaya göre projenin 23. programı 10 Ekim 2012 Çarşamba günü Erzurum'da, "Erzurum'un Fatihi Habib b. Mesleme" başlığında icra edilecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.