Hz Peygamber'in (sav) sünneti, camilerde yaşatılıyor

Hz Peygamber'in (sav) sünneti, camilerde yaşatılıyor

Hazreti Muhammed'in (sav) sünnetlerinden olan ancak son zamanlarda unutulmaya yüz tutan itikaf, camilerde yeniden hayat bulmaya başladı.

Bin aydan bile daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'ni de içinde barındıran ramazan ayının son 10 günü, belirlenen 7 bin 457 camide itikafa girildi.

Hazreti Peygamber'in (sav) hayatı boyunca dünyevi işlerle bağını keserek ibadet ettiği ancak son zamanlarda unutulmaya başlanan itikaf, camilerde yeniden hayat buluyor

Türkiye'nin büyük şehirleri başta olmak üzere, belirlenen 7 bin 457 camide çok sayıda vatandaş itikafa girdi.

Dünyevi işlerle ilişiğini kesen çok sayıda vatandaş, belirlenen camilere kapandı, ihtiyaçları dışında zamanının tamamını ibadetle geçirmeye başladı. Geceleri de camide kalan vatandaşlar, yeme içme, banyo ihtiyaçlarını dahi imkanlar çerçevesinde camiden karşılıyor.

Sünnet olan itikafa giren cemaat, Kur'an-ı Kerim ve dini kitaplar okuyup, namaz kılarak günün büyük bölümünü ibadetle değerlendiriyor. Mukabele yaparak Kur'an-ı Kerim'i hatmeden itikaftakiler, zorunlu haller dışında dışarı çıkmıyor. Caminin içindeki bölümlerde dinleniyor, iftar ve sahurlarını burada yapıyor.

Ankara Çankaya'daki Hasan Tanık Camisi'nde de yaklaşık 40 kişi, ramazan ayının son günlerini ibadetle geçirmek için itikafa girdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.