Hz.Peygamber insanlık için merhamet abidesidir

Hz.Peygamber insanlık için merhamet abidesidir

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayati Tetik, Hz. Peygamber (sav)'in insanlık için merhamet abidesi olduğunu söyledi.

Hamur Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası düzenlenen 'Peygamber Efendimiz ve Merhamet' konulu konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Hayati Tetik, Hz. Peygamber (sav)'in çocuklara, gençlere ve yaşlılara olan merhametini anlattı. Allah'ın Hz. Muhammed (sav)'den daha nazik, kibar, merhametli, bağışlayıcı, anlayışlı, hakkaniyetli, vefalı ve ahlâklı bir insan yaratmadığını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Tetik, O'nun son peygamber ve dünyaya model olarak gönderildiğini ifade etti.
Hz. Peygamber (sav)'in bütün insanlığın, her zaman ve her yerde ve her çağda uyabileceği en güzel ve en ideal örnek olduğuna değinen Yrd. Doç. Dr. Tetik, şöyle konuştu: ''O, yaşayan bir Kur'andı. Bu yüzden O, sadece hitabıyla söylediği sözler değil, aynı zamanda davranış ölçüleriyle de insanlara örnek olmuştu. Doğumundan ölümüne kadar hayatın nasıl yaşanması gerektiğini en ince detayına kadar ve en ideal ölçülerle ortaya koymuştu." dedi.
Hz. Peygamber (sav)'in insanlık için bir merhamet abidesi olduğunun altını çizen Yrd. Doç. Dr. Hayati Tetik, "Kur'an-ı Kerim'de, 'Eğer sen kaba, katı yürekli olsaydın, kuşkusuz etrafından dağılır giderlerdi.' ayetiyle bu gerçek ortaya konur. Bu özelliklere haiz olan Allah'ın Resulü, bir şey öğreteceği veya ikazda bulunacağı zaman önce karşısındakini yumuşatarak gönlünü kazanır, sonra söyleyeceklerini söylerdi. Yumuşak huyluluk anlamına gelen hilm sıfatına sahip olan Allah elçisi, en kızılacak durumlarda bile soğukkanlılığını korumuş, karşısındaki muhatabı ikna yolu ile sinirlendirmeden bilgilendirme yoluna gitmiştir. Bizzat kendisi, öğretirken azarlamamayı öğütlemiştir.'' diye konuştu.
Hamur Lisesi'nin çok amaçlı salonunda düzenlenen etkinliğe Ağrı Müftüsü İzani Turan, İlçe Belediye Başkanı İsmet Aslan, İlçe Müftü vekili M.Kazım Demir ve kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.
Samanyolu Haber