Hz. Peygamber, Her Haliyle İnsanlığa Örnektir

Hz. Peygamber, Her Haliyle İnsanlığa Örnektir

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Peygamber Efendimiz(sav)'in her haliyle insanlığa örnek olduğunu söyledi.

Ağrı Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Hz. Muhammed (sav)'in çocuklara, gençlere ve yaşlılara olan merhametini anlattı.

İnsanların bugün acınacak durumda olduklarını ifade eden Prof. Dr. Ağırman, "O yüzden biz merhametli olacağız, acıyacağız. Çünkü Yüce Rabbimiz diyor ki, 'İnsanların ve cinlerin çoğunu cehennem için yarattık. Onların kalpleri vardır duymaz, gözleri vardır görmez, hakikati fehm etmez. İşte onlar hayvan gibidirler. Belki de hayvandan daha aşağıdırlar. ' Peygamber Efendimiz (sav) her hali ile örnek bir insandı. Yetime, yaşlıya, eşine, yoksullara ve nasıl davranılması gerektiğini bilen, uygulayan ve hayatındaki yaşantısı ile bunu gösteren biri idi. Peygamber Efendimiz (sav)'in öğütlerini ve yaşantısını ne zaman ki örnek alıp hayatımızda uygularsak işte o zaman kurtuluşa eren insanlar olacağız. " dedi.

İslam dininin iki kaynağı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mustafa Ağırman, birisinin Yüce Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim, diğerinin de sevgili Resulullah (sav)'ın sünneti olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Ağırman, "Dinde iki güç, iki otorite vardır. Birinci otorite Yüce Allah'tır. İkincisi otorite ise Hz. Muhammed Mustafa (sav)'dir. Yani dinde bunların dediği olur. Bir konuda önce Kuran'a bakarız 'Ne demiş?' diye. Sonra Peygamber Efendimiz(sav)'e bakarız 'Nasıl yorumlamış, nasıl tefsir etmiş, 'nasıl uygulamış ve nasıl yaşamış?' diye. Peygamber Efendimiz (sav)'in telkinlerine, tavsiyelerine uyduğumuz, öğüdünü kabul ettiğimiz zaman bir fayda göreceksek biz göreceğiz. Bizim karşılaşacağımız sıkıntılar karşısında üzülen, dertlenen bir Peygamberimiz (sav) var. Allah'ın yasak ettiği haramlar, içki, kumar, meyhane ve bu gibi haramlardan dolayı Efendimiz (sav) bize 'yapmayın etmeyin' diyor. Bu sıkıntıları görüyor, dünya hayatında, girdiğimiz yolculukta karşımıza çıkacak sıkıntıları bir bir söylüyor bizi uyarıyor. " ifadelerini kullandı.

Programda daha sonra katılımcılara gül, Osmanlı şeceresi ile çeşitli dini kitaplar dağıtıldı.

Programa; Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Arslan ile rektör yardımcıları, Müftü İzani Turan, Tutak Kaymakamı Gürbüz Saltaş, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Haberler