Hz. Muhammed'i örnek almalısınız

Hz. Muhammed'i örnek almalısınız

Ensar Vakfı ile MEB'in düzenlediği Değer Olimpiyatları'nda ödüller sahibini buldu. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, öğrencilere Hz. Muhammed'i örnek almalarını tavsiye etti.

Ensar Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen Değerler Olimpiyatı ödülleri İstanbul'da yapılan törenle sahiplerini buldu. Türkiye genelindeki lise ve ortaokul öğrencilerine güven, paylaşma, ahde vefa, merhamet ve doğruluk alanında ödüllerin verildiği programa Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ve çok sayıda davetli ile öğrenciler katıldı. Törende bir konuşma yapan Emrullah İşler, insanoğlunun yaradılanların en şereflisi olduğunu ve değerleriyle dünyayı yaşanabilir kıldığınıb belirtti.

TAKLİTÇİ NESİLLER

Özellikle İslam ve Osmanlı medeniyetinin insani değerleri ön plana çıkaran bir medeniyet olduğunu söyleyen İşler, Türkiye'deki bu değerlerin yok edilmeye çalışıldığını ifade ederek 'Geçmiş yıllarda başkasının ağzıyla konuşmak zorunda kaldık. Sürekli olarak karışık bir zihinde bırakıldık. Anlama ve araştırmaya mecali kalmamış, taklitçi ve boş nesiller ortaya çıktı. Birçok değerlimizi kaybetmiş bir hale geldik. Bu şekilde ancak kavga öfke çatışma üretilirdi. Söz konusu haletiruhiyenin neye hizmet ettiğini hem tarihimizde hem de son bir yıldır gördük' diye konuştu.

EN İYİ İNSAN

İşler çocuklara 'Değerler noktasında en mükemmel insan Hz. Muhammed'dir. Size onun hayatını yeniden okumanızı ve hayatınıza uygulamanızı öneriyorum' ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.