'Hz. Muhammed'i anlatmakla bitiremeyiz'

'Hz. Muhammed'i anlatmakla bitiremeyiz'

Şarkışla'da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen programa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şehitler Parkında bulunan bir düğün salonunda düzenlenen programa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterince, salonda yer kalmadı.

Birçok vatandaş programı ayakta izledi. Kimi vatandaşlar ise salonda yer olmadığı için evine dönmek zorunda kaldı.

Programa katılanlara salonun girişinde Şarkışla Müftülüğü'nce gül, gül suyu, çikolata ve Hz. Muhammed'in hayatını ve güzel ahlakını anlatan kitap hediye edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu.

Sinevizyon gösterisinin sunulduğu programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Müftüsü Mehmet Cingöz yaptı.

Katılımcılara teşekkür eden Cingöz, "Hz. Muhammed'i anlatmakla bitiremeyiz. 1989 yılından beri il ve ilçe müftülüklerimizde Diyanet İşleri Başkanlığımızın temsilcisi bulunduğu yurt dışı temsilciliklerinde her yıl Kutlu Doğum Haftası kutlanıyor. Bundaki amaç Peygamber Efendimizin güzel ahlakını nesillere anlatabilmek. Çünkü onun güzel ahlakını anlatmak mümkün değil, Mevlana Hazretlerinin 'durmadan elime kalem alsam, yazsam, yüzlerce kıyamet kopacak bir zaman geçse, yine de seni anlatamam ya Rasulullah' dediği gibi bizlerin de Peygamber Efendimizi anlatmamız mümkün değil" dedi.

Programda, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Erturhan Hz. Muhammed'in merhameti ve güzel ahlakı konulu konferans verdi.

"Dünya ne şahlara kalmıştır, ne padişahlara kalmıştır. Taç, taht, hazineler hep toprağa kalmıştır, hep toprak olmuştur" diyerek hayatın fani olduğunu anlatan Erturhan, Kutlu Doğumun önemini ve amacını anlattı.

Hz. Muhammed'in yaşantısını, güzel ahlakını ve merhametini anlatan Erturhan, katılımın yoğun olmasından dolayı hem İlçe Müftülüğü personeline, hem de vatandaşlara teşekkür etti.

Nevşehir İlahi Grubu'nun ilahiler söylediği programda, ilçedeki okullarda öğrenciler arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenler çeyrek altınla ödüllendirildi.
Haberler