Hz. Muhammed (asm) gibi asil ve ölçülü olmalıyız

Hz. Muhammed (asm) gibi asil ve ölçülü olmalıyız

İngiltere'deki Müslüman toplumu liderleri, açık mektup yayımlayarak ülkedeki Müslümanlara sabırlı ve ölçülü olmaları çağrısı yaptı.

İngiltere’deki Müslüman toplumunun önde gelen isimleri, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun geçen haftaki saldırıdan sonra çıkardığı ilk sayısının kapağında Hz. Muhammed'i tasvir etmesi üzerine açık mektup yayımlayarak, ülkedeki Müslümanlara sabırlı ve ölçülü olmaları çağrısında bulundu.

Britanya Müslüman Konseyi'nin (MCB) internet sayfasında yayımlanan mektuba 50'den fazla Müslüman din adamı imza attı.

Müslümanların ifade özgürlüğüne inandığına işaret edilen mektupta, "Birçok Müslüman, karikatürler yüzünden kaçınılmaz  şekilde incinecek, gücenecek ve üzülecek. Ancak bizim tepkimiz, Hz. Muhammed'in (asm) nazik ve merhametli karakterini yansıtmalıdır. Sevgili Peygamberimizin sonsuz sabrı, hoşgörüsü, nezaketi ve merhameti, şu an verilebilecek en iyi yanıttır" ifadeleri yer aldı.

"Ağırbaşlı, asil ve ölçülü olmalıyız" denilen mektupta hükümetlere, sivil toplum kuruluşlarına ve basın organlarına fikir ayrılığı ve hor görmek yerine karşılıklı saygı ve birlik kültürünü geliştirmeleri çağrısında bulunuldu. 

Haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo, geçen hafta Paris'teki ofisine düzenlenen silahlı saldırıdan sonraki ilk sayısını bugün yayımlamıştı. Derginin kapağında beyaz kıyafetler giyen ve Hz. Muhammed'in tasvir edildiği bir karakter göz yaşı döküyor. Karakter, elinde "Ben Charlie'yim" yazılı bir kağıt taşıyor. Derginin isminin altında ise "Her şey affedildi" ifadesi yer alıyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.