Hz. Muhammed anne ve babamdan daha önemli

Hz. Muhammed anne ve babamdan daha önemli

İngiliz Parlamentosu Lordlar Kamarası Üyesi Lord Nazir Ahmed: "Benim için Hz. Muhammed, annemden, babamdan daha önemli" dedi.

Toplumsal Bütünlük İçin Avrupalı Müslüman İnisiyatifi (EMISCO), İngiliz Parlamentosu'nun üst kanadı Lordlar Kamarası'nda, İslamofobi, radikalleşme sorunu ve toplumda yabancılaşma konularının tartışıldığı bir sempozyum düzenledi.

Lordlar Kamarasının Keşmir kökenli ilk Müslüman üyesi olan Lord Nazir Ahmed'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konuşan Lord Ahmed, terör örgütü IŞİD'in şiddeti sebebiyle İngiltere de dahil, Avrupa'daki Müslümanların üzerinde baskı oluşturulduğunu belirterek, IŞİD'in "İslam" kelimesini kullandığını, ancak örgütün tüm eylemlerinin İslam karşıtı olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini dile getirdi.

Paris'teki Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırılarının ardından da Müslümanlar üzerindeki baskının arttığını vurgulayan Lord Ahmed, şözlerini şöyle sürdürdü :

"İnsanlar, bu acımasız şiddet olaylarına dahil olan kişileri görüp size bakıyor ve bunu tüm Müslüman topluma mal ediyorlar. Müslüman toplumun kendisini savunmasını, her şeyi kınamasını bekliyorlar. Benim tek söyleyeceğim şu: Orta Afrika Cumhuriyeti'nde olanlar için ben tüm Fransa halkından özür beklemedim. Gazze'de, Batı Şeria'da Filistinlilerin durumu için kimse Yahudi toplumundan özür dilemesini istemedi. Herkes Budizmin dünyadaki en barışcıl din olduğunu biliyor. Burma'da yaşananlara bakın. Kimse tüm Budist toplumundan bir özür beklemedi. Peki neden herkes Müslümanların özür dilemesini ve birşeyler yapmasını bekliyor?"

Charlie Hebdo saldırısıyla birlikte gündeme gelen ifade özgürlüğünün önemine de vurgu yapan Lord Ahmed, Avrupa'da ifade özgürlüğünün temel bir gereklilik olduğunu ifade ederek, "Ancak Holokost inkar edildiğinde birileri hapse gönderilebiliyor. Eğer ifade özgürlüğü bu kadar önemliyse o zaman Fransızlar neden Ermeni soykırımını buna inanmayanlara söylettirmeye çalışıyor? Ben şahsi olarak ifade özgürlüğüne inanıyorum ancak kimse bana kişisel saldırıda bulunma hakkına sahip değil. İnsanlar bunu anlamalı. Benim vefat etmiş anneme saldırırsan, üzgünüm, ben de belki sana fiziksel olarak saldıramam ama kesinlikle bir şekilde harekete geçerim. Benim için Hz. Muhammed, annemden, babamdan daha önemli. Eğer ben Hz. Musa'ya, Hz. İsa'ya saygı duyuyorsam, aynısını Hz.Muhammed için beklerim" diye konuştu.

Lord Ahmed ayrıca, islamofobinin beraberinde getirdiği toplum içerisinde yabancılaşma problemine de değinerek, toplulukların "paralel toplumlarda değil, ana akım topluma, karar alma sürecine dahil olarak, siyasi sisteme katılarak yaşaması" gerektiğini kaydetti. Lord Ahmed, "Müslüman toplumun liderleri, toplumun üyelerini Pazar günü parlamento önünde eylem yapmaya çağırıyor ama parlamentoda pazar günü kimseler yok. Sisteme paralel yaşamak iyi değil. Sistemin parçası olmalısınız" şeklinde konuştu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.