"Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi" filmi vizyonda

"Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi" filmi vizyonda

Peygamber Efendimiz'in doğumunu, 13 yaşına kadar olan gençlik yıllarını ve İslamiyet'in doğuşunu ele alan film bugün vizyona girdi. Toplam 30 milyon dolar harcanan film Türkiye'de 350 salonda gösterilecek.

Yönetmenliğini Mecid Mecidi'nin üstlendiği ve İslamiyet ile ilgili en iddialı yapım olmayı hedefleyen filmin galası, önceki akşam, geniş katılımla Kanyon AVM'de yapıldı.Galaya Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Esra Erol, Wilma Elles, Haluk Piyes, Hakan Ural gibi isimler katıldı ve dev bütçeyle çekilen filmi büyük bir hayranlıkla seyretti.

Çekimler için 30 milyon dolar harcandı

Senaryosunu Mecidi ile Kambuzia Partovi'nin kaleme aldığı film, Hz. Muhammed'in doğumundan 13 yaşına kadar geçen süredeki yaşamını ve o yıllarda gelişen olayları, farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. İtalya'dan bazı yönetmenlerin de yer aldığı film, Hz. Muhammed hakkında bugüne kadar çekilmiş ikinci film olma özelliğini taşıyor.

İki yıl süren araştırma ve 5 yıl süren çekimler sonunda tamamlanan film için Mekke ve Medine platosu hazırlandı. Üç yılda tamamlanan platolarda, 40 yıl daha tarihi filmlerin çekilebileceği dayanıklılıkta setler oluşturuldu.Toplam 30 milyon dolar harcanan ve 2015'te tamamlanan filmde, Sareh Bayat, Mohsen Tanabandeh, Rana Azadivar, Ali Reza Shoja-nuri ve Mina Sadati'nin rol aldı.

350 salonda gösterime girdi

Türkiye'nin her yerinde toplam 350 salonda gösterime giren film 178 dakika boyunca izleyiciyi beyaz perdeye kilitleyecek.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.