Hz. Hüseyin ve Ehlibeyt’in safındayız

Hz. Hüseyin ve Ehlibeyt’in safındayız

Muharrem ayında oruç tutmak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) Medine’ye geldiğinde ilk tavsiyelerindendir

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Muharrem ayında oruç tutmak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) Medine’ye geldiğinde ilk tavsiyelerindendir" diyerek, bu ayda oruç tutmanın önemine değindi.
 
Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği Gönül Sohbetleri programında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, içerisinde bulunduğumuz Muharrem ayının önemini anlattı ve Kerbela matemine değindi. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
 
HZ. HÜSEYİN’İN YANINDAYIZ
 
Muharrem ayının 10. günü olan Aşure gününün birçok Peygamber için zafer ve güzelliklerle dolu bir güne denk geldiğini ifade eden Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Hz. Ali’nin oğlu ve Peygamber Efendimiz'in gülü olan Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesi nedeniyle bu günün büyük matemin de yaşandığı bir gün olduğunu ifade etti. Hatipoğlu, “Bu olayda safımız bellidir. Safımız Hz. Hüseyin ve Ehlibeyt’in yanında olmaktır. Hiçbir zaman Yezid’in ve benzeri kişilerin yanında olamayız, olmayız. Bu yaşananlar tarihin en feci olaylarından biridir. Onur yaralayan bir faciadır ve Emevi iktidarının en büyük günahlarından birisidir Kerbela” dedi.
 
ORUÇ TAVSİYESİ
 
Muharrem ayında oruç tutmanın Peygamber Efendimiz'in tavsiyesiyle başladığını ifade eden Hatipoğlu, “Muharrem ayında oruç tutmak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) Medine’ye geldiğinde ilk tavsiyelerindendir. Ramazan ayında oruç farz kılınmadan önce Muharrem ayında oruç tutmayı sahabelerine tavsiye etmiştir. Ramazan ayı orucu ayetlerle geldikten sonra Muharrem ayında oruç tutmayı herkesin isteğine bırakmıştır” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.