'Hz. Fatıma programı' izleyenleri mest etti

'Hz. Fatıma programı' izleyenleri mest etti

Hz. Fatıma Platformu tarafından bu sene 11’incisi düzenlenen Hz. Fatıma’yı anma programı, büyük katılımla gerçekleştirildi.

 Hz. Fatıma Platformu tarafından İstanbul Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve her yıl değişik konular ve temayla izleyenlerin karşısına çıkan program bu yıl israf-tüketim temasını ele aldı. Sunuculuğunu haber spikeri Semanur Sönmez’in yaptığı programın açılış konuşmasını Hz. Fatıma Platformu adına Gülcan Kıvanç yaptı. Hz. Fatıma’yı anma programının 11.yılını idrak etmekten yaşadıkları memnuniyeti dile getiren Kıvanç, “Hz. Fatıma, kadın-erkek herkese farklı açılardan rol model olmuştur, ama önemli olan Müslümanların bu değerli insanın hayatını olabildiğince tanıması gereklidir. Bu programların Hz.Fatıma’nın hayatı konusunda bilinçlenmeye katkı sağlayacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.

TİYATRO GÖSTERİLERİNDE İSRAF ÖN PLANDAYDI

Hz.Fatıma’nın hayatının güzelliklerini bir kez daha izleyenlere hatırlatan programda, Hz.Fatıma Tiyatro grubu tarafından israf ve tüketim konulu oyunlar oynandı. Hz.Fatıma Tiyatro grubunun sahnelediği skeçlerle, günümüz Müslümanların yaşam tarzlarında israf ve tüketim ne kadar yer alıyor sorusunun cevabı arandı. Yazar Necla Saydam’ın yönettiği Grup Nevbahar’ın, irfani gelenekten süzülerek derlenen türküler ve son günlerde en çok dinlenen ilahilerden bir kesit sunduğu programda, söylenen ezgiler salondaki davetliler tarafından da söylendi.

Programın konuşmacılarından Edebiyatçı-yazar Ayla Ağabegüm, Hz.Fatıma’yı tanımanın yanı sıra onun tevazu dolu hayatını yaşamanın önemini anlattı. Programın bir diğer konuşmacısı olan Halk Edebiyatı uzmanı Gülenay Pınarbaşı ise Anadolu’nun Ermiş Kadınları araştırmasında rastladığı Hz.Fatıma izlerinden bahsetti. Ermişlikte Hz.Fatıma sevgisinin önemli bir yer tuttuğunu belirten Pınarbaşı, “Anadolu’da birçok ermiş kadının ismi ya da lakabı Fatıma’dır” dedi.

İKİ TALİHLİ KİŞİ MESCİD-İ AKSA’YA GİDECEK

Program bitiminde hediye olarak katılımcılara Hz.Fatıma kitabı ve iki kişiye çekilişle  Kudüs-Mescidi Aksa seyahati hediye edildi.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.