Huzurevlerinde oylarını kullandılar

Huzurevlerinde oylarını kullandılar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile YSK'nin iş birliğinde seçimlerde yaşlı, engelli vatandaşlar ile kadın konukevlerinde bulunan kadınların mağduriyet yaşamaması için gereken tüm önlemler alındı.

Balgat'taki 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin sakinleri, oylarını huzurevine kurulan sandıklarda kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının (YSK) iş birliğinde, daha önceki seçimlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde de yaşlı, engelli vatandaşlar ile kadın konukevlerinde bulunan kadınların mağduriyet yaşamaması, oylarını rahatlıkla kullanabilmesi için gereken tüm önlemler alındı.

Bu kapsamda, Türkiye genelindeki huzurevleri, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile yaşlı bakım merkezlerine de sandık kuruldu.

Balgat ilçesindeki 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki yaşlılar da oylarını bulundukları yerde kullandı.

"Ne mutlu bize bu seçimi de gördük"

Huzurevi sakinlerinden 85 yaşındaki Yusuf Ertürk, huzurevine sandık kurulmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Seçimler, ülkemiz, vatanımız için hayırlı olsun istiyoruz. Ne mutlu bize bu seçimi de gördük. Bundan sonra da Allah kerim." dedi.

"Huzurevlerine sandık kurulmasından çok memnunuz. Şu halimizle başka yerlere nasıl gideceğiz." diyen 94 yaşındaki Melahat Hapoğlu da seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Hulusi Özen de "İnşallah memleketimizin hakkında en hayırlısı olsun. Bunu diliyoruz. Huzurevlerine sandık kurulması da burada yaş ortalaması 85. Ben 80 yaşındayım. Bu kolaylığın sağlanması çok önemli bizim için." ifadelerini kullandı.

"Gençlerin sandık başına koşmaları lazım"

Huzurevlerine sandıkların kurulmasından büyük mutluluk duyduklarını aktaran emekli öğretim görevlisi 86 yaşındaki İffet Kızılkaya ise "Seçimler, huzur içinde geçsin istiyorum. Ülkemiz, milletimiz için hayırlar getirmesini diliyorum." temennisinde bulundu.

Gençlere de çağrıda bulunan Kızılkaya, şunları söyledi:

"Oy kullanmak demokratik bir haktır. Herkesin bu hakkı mutlaka kullanması lazım. Bu bizim görevimiz. Nasıl ki seçilenlerden bazı işleri yerine getirmesini bekliyorsak, bu da bizim görevimiz. Herkesin bu görevi yerine getirmesi lazım. Gençlerin de sandık başına koşmaları lazım. Çok önemli bir seçim."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.