Hüsamettin Akmumcu vefat etti

Hüsamettin Akmumcu vefat etti

Said Nursi’nin Avukatlarından Isparta eski milletvekillerinden Hüsamettin Akmumcu vefat etti

Abdurrahman Iraz-Ahmet Bilgi'nin haberi:

Bediuzzaman Said Nursi’nin Avukatlarından Isparta eski milletvekillerinden Hüsamettin Akmumcu vefat etti.

Akmumcu'nun cenazesi yarın (cumartesi) öğle namazında Isparta Mimar Sinan Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından aile mesarlığına defnedilecek.

Kimdir?

1923 senesinde Isparta’nın Uluborlu kazasında dünyaya gelmişti.
1947’de Emirdağ’da, Bediüzzaman'ı ziyaret etti.
1955 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.
24 Şubat 1960 tarihinde, Bediüzzaman vefatından bir ay evvel vekâletname verdi.
Avukat Akmumcu 1969-1973’te Adalet Partisi milletvekilliği, 1973-1977’te ise Milli Selamet Partisi milletvekilliği yapmıştır.

Bediüzzaman'la tanışmasını şöyle anlatmıştı:

Cenab-ı hakk nasip etti. 1957 senesinde üstad hazretleri ile tanıştık. Risale-i Nur davası ile ilgili olarak avukatlığını yaptım. Ancak, Üstad hazretleri vefatının da haber verildiği tarihte, Mart’ın 24′üydü sanırım. Cenab-ı Hakk onu düşürmedi. Onu ziyarete gidiyorum ben de. Şubat ayında onu ziyarete giderken iki cip kapıda bekliyordu. İçlerinden fırtına gibi çıkan polisler üzerime atladı. ‘Benim avukat olduğumu bilmiyor musunuz ‘ dedim. ‘Senin okuduğunu biz çoktan okuduk da unuttuk’ dediler. ‘Mesele kalmadı o zaman’ dedim. Emniyete götürdüler beni. Anlayın, bir alimi, yaşlanmış, hastalanmış bir alimi ziyaret ettirmek bile istemiyorlar. Gidip geldiğimi bildikleri halde. Karakolda, ‘gitmeyeceksin bir daha oraya’ dediler. ‘Bırakmasanız nasıl gideyim’ dedim. ‘Burada oturtursanız gidemem.’ Bıraktılar. Sonra Üstad hazretleri Noter’i çağırttı. Noter geldi. Onun gelmesi ile beraber Üstad hazretleri vekalet verdi.

www.RisaleHaber.com