Hürriyet sizin kalplerimizde ve zihinlerinizde var olandır

Hürriyet sizin kalplerimizde ve zihinlerinizde var olandır

Batı Şeria'nın El Halil şehrini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Taleal bedru aleyna" (Ay doğdu üzerimize) ilahisi eşliğinde binlerce Filistinlinin sevgi gösterisiyle karşılandı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, içinde Hazreti İbrahim ve eşi Hazreti Sare ile Hazreti Yakup, Hazreti İshak, Hazreti Yusuf  peygamberlerin kabirlerinin bulunduğu El Halil kentindeki Hazreti İbrahim Camisini ziyaret etti. TİKA tarafından halıları yenilenen camide, yenilenen halılarda "iki mescid özgürlüğüne birlikte kavuşsun" mesajı vermek amacıyla, Mescid-i Aksa'nın halılarının aynısı dokutuldu. 

Ziyaret sırasında Başkan Görmez, El-Halil sokaklarında yürürken, Filistinlilerin yoğun ilgisinden dolayı zaman zaman izdiham yaşadı. Din İşleri ve Evkaf Bakanı Şeyh Yusuf Edais tarafından karşılanan Görmez, yenen yemeğin ardından öğle namazını kıldırmak üzere İbrahim Camisi'ne geçti.

Camide bulunan Hz. ibrahim'in kabrini de ziyaret eden Görmez, kabrin başında bir süre dua etti. Binlerce Filistinlinin iştirak ettiği namazın ardından, cemaate seslenen Görmez, şunları söyledi:

"Türkiye'de yaşayan her kardeşimizin kalbinde Filistin'in, Aksa'nın, Kudüs'ün ve sizlerin çok özel bir yeri olduğunu unutmayın. Şunu da unutmayın ki şartlar ne olursa olsun hürriyet sizin kalplerimizde ve zihinlerinizde var olandır. Yeryüzünde Filistinli kardeşlerimiz kadar özgürlüğü ve başkenti Kudüs olan bir devleti hak eden başka bir millet bilmiyorum."

Görmez'in cami içerisinde bulunan ancak yılın sadece sayılı günlerinde Müslümanlara'a açılan Hz. İshak, Hz Yakup ve eşlerinin kabirlerini de ziyaret etti.

aa

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.