HÜRKUŞ'ta hedef yurtdışı satış

HÜRKUŞ'ta hedef yurtdışı satış

TUSAŞ, 2014 yılında en önemli hedefinin, seri üretimine karar verilen Türkiye'nin ilk temel eğitim uçağı olan HÜRKUŞ'u, yurtdışında pazarlamak olduğu bildirildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) 2014 yılında en önemli hedefinin, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için seri üretimine karar verilen Türkiye'nin ilk temel eğitim uçağı olan HÜRKUŞ'u, yurtdışında pazarlamak olduğu bildirildi.

TUSAŞ Uçak Grup Başkanı Özcan Ertem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TUSAŞ Uçak Grubu olarak, 2013 yılında bütün hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

HÜRKUŞ temel eğitim uçağının ilk uçuşunu gerçekleştirdiklerini anımsatan Ertem, "Ülkemiz için önemli kilometre taşıydı. Sevindik ve gururlandık. Buna bağlı olarak da ikinci hedefimiz olan seri üretime geçme sürecini Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından başlatıldı ve yıl sonunda 15 uçaklık siparişi verdiler" dedi.

Uçak sanayinin tek bir fabrika ile sınırlı olmayan stratejik bir endüstri olduğunu dile getiren Ertem, "2014 yılında HÜRKUŞ'u yurtdışına pazarlamak en önemli hedefimiz. Şu anda isimlerini açıklayamayacağım iki ülke, HÜRKUŞ ile ciddi olarak ilgileniyor. Bu noktada Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığının seri siparişi ile yurtdışı çalışmalarının da önü açılmış oldu. Çünkü savunma ve havacılık alanında kendi ülkenizin kullanmadığı bir uçağa, diğer ülkeler doğal olarak tereddütlü bakıyorlar. Üstelik Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekten zor ve iddialı ürünler isteyen bir kuvvet olduğunu da herkes biliyor ama sipariş verildiğinde de durum lehimize dönüyor. Şimdi kendimizi daha kuvvetli anlatabileceğiz" diye konuştu.

FX Milli Muharip Uçağı

İki yıldır üzerinde çalışılan FX Milli Muharip Uçağı'nın kavramsal tasarımını tamamlayıp, Hava Kuvvetleri Komutanlığının değerlendirmesine sunulmasının 2013 yılında gerçekleştirilen hedeflerden olduğunu hatırlatan Ertem, şöyle devam etti:

"Üç ayrı tip uçakla ihtiyaçları karşılayabildiğimizi gösterdiğimiz bu çalışmayı da zamanında teslim etmekten mutlu olduk. Şimdi devletimizin, devamı ile ilgili karar vermesini bekliyoruz. 2014 yılında da bu Milli Muharip Uçağın geliştirme sözleşmesini imzalamak ve yola koyulmak hedeflerimizden birisi."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.