Hurdalardan ağır iş makinası yaptı

Hurdalardan ağır iş makinası yaptı

Ambargo altındaki Gazze'de torna ustası, hurdalardan "sondaj makinesi" yaptı.

İsrail'in uyguladığı ambargo dolayısıyla inşaat malzemelerinin bölgeye girişine izin vermemesi Gazzelileri alternatif çözümler bulmak zorunda bırakıyor.

Torna atölyesinde paslı hurdalardan "sondaj makinası" yapan 63 yaşındaki Hasan Hasaneyn, çevresinde "alaylı mühendis" olarak nitelendiriliyor.

Hasaneyn, hurdalardan tasarladığı iş makinasının farklı ekipmanlarıyla öne çıktığını vurgulayarak, benzer iş makinaları gibi hareket kabiliyetine sahip sondaj makinasını 4 ay önce bitirdiğini söyledi.

Hasaneyn, dar inşaat alanlarında makinanın daha işlevsel olduğunu ifade ederek, "Bu makinayı 6 ay içinde yalnızca hurda malzeme kullarak yaptım. Eğer Gazze'de abluka olmasaydı imkanlarım daha fazla olur ve 3 ayda da bitirebilirdim" diye konuştu.

Hasaneyn, 5 yıl önce benzer 3 iş makinası daha yaptığını dile getirerek, 4 ay önce yapımını tamamladığı sondaj makinasının da mühendisler tarafından test edildiğini ve başarısının onaylandığını kaydetti.

Tasarımını da kendisinin yaptığı makinanın 37 metre derinliğe kadar kazı kabiliyetine sahip olduğunu belirten Hasaneyn, "Gazze'deki müteahhitler, özellikle dar alanlarda çalışmakta sıkıntı çekiyor. Yaptığım makinanın hacminin küçük olması bu zorluğu ortadan kaldırıyor" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.