Hurdadan mini kepçe yaptı

Hurdadan mini kepçe yaptı

Tokat'ın Pazar ilçesinde hurdacıdan aldığı parçalarla daha önceki yıllarda mini araç ve motosiklet yapan bir inşaat işçisinin, son olarak, kum taşıma işlerinde faydalanmak amacıyla hurdadan imal ettiği mini kepçe görenlerin dikkatini çekiyor.

Pazar ilçesine bağlı Erkilet Mahallesi'nde yaşayan 28 yaşındaki inşaat işçisi Adnan Kaymak, boş vakitlerinde hurdacıdan aldığı eski motor, direksiyon ve benzeri parçaları bir araya getirerek mini araçlar yapıyor.

Daha önceki yıllarda hurda parçalarıyla 4 tekerlekli mini araç ve 3 tekerlekli motosiklet ile "And Rover" adını verdiği, cep telefonuyla kumanda edilen 4 tekerlekli mini araç üreten Kaymak'ın, son olarak, kum taşıma işlerinde faydalanmak amacıyla hurda malzemelerden yaptığı mini kepçe görenlerin ilgisini çekiyor.

Evli ve 1 çocuk babası Kaymak, yaptığı açıklamada, inşaatlarda çalışmanın zor olduğuna dikkati çekerek, "İnşaata sürekli kum çekiyorduk. Kum ağır olduğu için zorlanıyorduk. Kolaylık olması için neler yapabilirim diye düşündüm. Boş zamanlarımda, evimin altındaki atölyemde her gün 3-4 saat uğraşarak, 1,5-2 aylık süre zarfında, hurdacıdan aldığım malzemelerle kepçe yaptım" diye konuştu.

Bu mini kepçenin kendisine 2 bin 500 TL'ye mal olduğunu belirten Kaymak, kepçeyi yaparken zorlanmadığını ifade etti. Kepçenin 4 tekerlekli olduğunu aktaran Kaymak, kepçeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Tekerleri, çapa tekeri. Bu kepçe, 4 kişinin yapacağı işi yapıyor. Kepçeyi inşaatlara götürerek çalıştırıyorum. Şimdi kepçe sayesinde çalışırken fazla yorulmuyoruz. Vatandaşlar kepçeye ilgi gösteriyor, 'bunu nasıl yaptın' diye soruyorlar, kepçeyi inceliyorlar. Birçok projem var, ileride imkanım olursa inşallah bunları hayata geçireceğim."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.