Hurda teşviği ekonomiyi canlandırır

Hurda teşviği ekonomiyi canlandırır

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülen hurda teşviği çalışmalarında 20 yaş üstü binek araçlar için yeni bir düzenleme geldi.

Geçen yıl 10 bin 560 hurda aracın trafikten çekilmesi ve elde edilen satışla 58 milyon liralık ekonomiye katkı sağlayan teşvik, bu yılda satışları yavaşlayan otomobil sektörünü kurtaracak.

58 MİLYON KATMA DEĞER

Geçen yıl yapılan teşvik uygulamasıyla ekonomiye 58 milyon liralık katma değer oluşturulduğunu belirten Kosifler Oto Satış Müdürü Barkın Pınar, bu yıl yapılması planlanan teşvikle otomotiv sektörünün satışlarını artıracağını belirtti. Pınar, 2 milyonu binek otomobil olmak üzere 20 yaş üstü 4 milyondan fazla aracın trafiğe çıkmasının sakıncalı olduğunu söyledi. Pınar, söz konusu otomobillerin yenilerine göre neredeyse iki kat yakıt tüketip, çevreyi kirlettiğini vurguladı. Pınar, hurda teşviğinde 1985 öncesi araçlar için 3 bin 500, 1985-1990 arasındaki araçlar için 5 bin lira, 1990-1993 arasındaki araçlar içinse 6 bin 500 TL ÖTV indirimi planlandığını belirtti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.