Hür Adam seferberliği

Heyecanla beklenen Hür Adam filmi şimdiden gündemdeki yerini aldı. Özellikle geçtiğimiz hafta, Said Nursi ile M. Kemal arasında yaşanan tartışma medyanın dikkatini çekti. Gazeteler ve televizyonlar bu konuyu irdeledi.

Hür Adam filminin çekimleri başladığında bir heyecan dalgası oluşmuştu. Yılların özleminin sona ereceği heyecanı şimdi doruk noktada. Zira 7 Ocak'ta film yüzlerce sinemada gösterime girecek.
Türkiye'nin bir çok bölgesinde film ile ilgili çalışmalar da sürüyor. Tamamen gönüllülük esasına dayanan Hür Adam çalışmaları Bediüzzaman'a gönül verenlerde adeta bir seferberlik ruhu oluşturdu.

Sinema salonları belki de ilk defa farklı bir havaya bürünecek. Zira 7'den 70'e büyük bir çoğunluk bu anı bekliyor. Hayatından belki de hiç sinemaya gitmemiş olanlar da bile aynı şevk gözlemleniyor. Aile grupları bir araya gelerek çoluk çocuk sinemaya gitmenin planlarını yapıyor. Rezervasyonlar ayarlanıyor. Feza Film'den istenen afişler dükkanların ve evlerin camlarını süslüyor. Bediüzzaman gönüllüleri her fırsatta Said Nursi'yi tanıyan tanımayan, seven sevmeyen herkesi filme davet ediyor. Hür Adam seferberliği ile ilgili haber ve fotoğrafları Risale Haber'de duyuracağız.

***

MEHMET TANRISEVER RÖPORTAJI

Hür Adam-Said Nursi filminin yapımcısı ve yönetmeni Mehmet Tanrısever en son röportajını Risale Haber'e verdi. Bugün birinci bölümünü yayınladığımız röportajı Hür Adam filmini başından itibaren adım adım takip eden ve gelişmeleri okuyuculara duyuran Abdurrahman Iraz gerçekleştirdi. Tanırsever'in çok ilginç açıklamaları ve vaatlerinin yer aldığı röportaj ve film ile ilgili her türlü son gelişmeler Risale Haber'de yayınlanmaya devam edecek.

***

TRT ŞEŞ'TE BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ BELGESELİ

Yine geçtiğimiz Perşembe günü TRT Şeş'te Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını konu alan iki bölümlük belgeselin birinci bölümü yayınlandı.

Daha önce Ahmet Kaya, Necip Fazıl ve Yunus Emre'nin konu edindiği "Navdarên Me" adlı belgesel 11'inci bölümünde Said Nursi'nin gençlik yıllarından başlayan ve Türkiye'nin siyasi hayatına tanıklık eden hayatını ekrana getirdi.

Belgeselin ikinci bölümü yine önümüzdeki perşembe saat 22.00'da TRT Şeş'te yayınlanacak.

Belgeselin ilk bölümü de video galerimizde...

***

YENİ BİR YAZAR DAHA

Risale Haber ailesine her geçen gün yeni bir isim katılıyor. Edebiyatçı yazar Mustafa Akca yazılarına başladı. Kendisine tekrar hoş geldiniz diyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum