Humus'tan bin 400'e yakın kişi tahliye edildi

Humus'tan bin 400'e yakın kişi tahliye edildi

BM, Suriye'nin Humus kentinden bu güne kadar bin 370'ten fazla kişinin tahliye edildiğini bildirdi.

BM, Suriye'nin Humus kentinden bu güne kadar bin 370'ten fazla kişinin tahliye edildiğini, bu kişilerden yaşları 15 ila 55 arasında olan 430 erkeğin rejim tarafından sorgulandığını ve 181'inin serbest bırakıldığını bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Martin Nesirky, basın brifinginde yaptığı açıklamada, BM'nin Humus'ta kuşatma nedeniyle mahsur kalanlara yardım ulaştırma çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Kuşatma altındaki bölgeye bugüne kadar 2 bin 500 kişiye bir ay yetecek kadar gıda, hijyen ve sağlık malzemesi ulaştırıldığını anlatan Nesirky, tahliye çalışmalarına da BM'nin nezaret ettiğini kaydetti.

Nesirky, geçen cumadan bugüne kadar Humus'un tarihi merkezinden bin 370'ten fazla kişinin tahliye edildiğini belirterek, bu kişilerden yaşları 15 ila 55 arasında olan 430 erkeğin rejim tarafından sorgulandığını ve 181'inin serbest bırakıldığını söyledi.

BM görevlilerinin sorgulanan kişilerin durumlarını takip ettiğini de anlatan Nesirky, bu kişilere herhangi bir zarar gelmemesinin BM'nin önceliği olduğunu vurguladı.

Kuşatma altında 2 bin kişi kaldı

Nesirky, Humus'un tarihi merkezinde kalanlara ilişkin de bilgi vererek, BM'nin tarihi bölgede yaklaşık 2 bin kişinin kaldığını tahmin ettiğini kaydetti.

Humus'taki çatışmalara verilen aranın uzatılması haberlerine ilişkin de açıklama yapan Nesirky, kendilerine bu konuda gelen resmi bir bildirim olmadığını ancak BM'nin, bölgede tarafların yardım için çatışmalara verdikleri arayı uzatmaları için müzakere halinde olduğunu dile getirdi.

Bloudan'a da yardım ulaştırıldı

Martin Nesirky, Şam'ın 45 km uzağında bulunan Bloudan bölgesine de son iki gün içinde 5 bin kişiye yetecek gıda ve ilaç ulaştırıldığını söyledi.

Ulaşımı zor bir bölgede yer alan Bloudan'a giden yardım ekibinin son 15 kilometrelik mesafeyi 4 saatte alabildiklerini kaydeden Nesirky, bölgeye ulaşmak için ekibin 20'den fazla kontrol noktasını geçmek zorunda kaldığını ifade etti.

Yermuk kampında yardım dağıtımı durdu

Nesirky, basın brifinginde Yermuk kampında kalan Filistinli mültecilerin durumuna ilişkin de bilgi verdi.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) ekiplerinin, bu sabah dağıtım izni verileceği bilgisi üzerine yardım dağıtmak için kampın kuzey girişine gittiğini ancak çatışan tarafların dağıtıma izin vermediğini söyledi.

Nesirky, gün içinde de tarafların tutumunda bir değişiklik olmaması nedeniyle bugün herhangi bir dağıtımın gerçekleşemediğini ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.