Humus'ta cami kalmadı namaz barınaklarda kılınıyor

Humus'ta cami kalmadı namaz barınaklarda kılınıyor

Suriye rejimine ait savaş uçaklarının Humus kenti kırsalındaki camileri bombalaması nedeniyle halk, namazlarını camiler yerine derme çatma barınaklarda kılıyor

Hemen her gün  Esed rejimine bağlı güçlerin saldırılarına hedef olan Humus'un Rastan ilçesinde bulunan 20 camiden 3'ünün tamamen yıkıldığı, büyük çoğunluğunun ise ağır hasar nedeniyle kullanılamaz hale geldiği gözlemlendi.
 
AA muhabirine konuşan Basil Kaziz adlı Suriyeli, Esed rejimine ait savaş uçaklarının varil bombaları ile hedef gözeterek camileri vurduğunu belirtti.
 
Camilerin hedef alındığı bir saldırıda kendisinin de hafif şekilde yaralandığını ifade eden Kaziz, "Rejimin, camilere düzenlediği saldırılarda şu ana kadar pek çok insan öldü, pek çoğu da yaralandı. Bu nedenle insanlar camilere gitmeye korkuyor, Allah'ın adının anılması gereken camilerde artık namaz kılınamaz hale geldi" diye konuştu.
 
Sami el-Cerm isimli bir diğer Suriyeli de "Rejim güçlerinin camilere yönelik saldırıları sistematik şekilde devam ediyor. Bayram günü bile bazı camiler vuruldu, çok sayıda insan ya öldü ya da yaralandı. Bu nedenle cuma ve bayram namazının kılınamayabileceği şeklinde fetva verildi" dedi.
 
Camilere yönelik saldırılar dolayısıyla Suriye'deki Müslüman Alimler Heyeti, arife gününe denk gelen cuma namazının camilerde kılınmaması ve bayram namazının da kılınamayabileceği şeklinde fetva yayınlamıştı.
 
Suriye'de olayların başladığı Mart 2011'den bu yana camiler, özelikle cuma ve bayram namazları gibi kalabalık olduğu anlarda hedef alınıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum