Hükümlüler cezayı kazanarak çekecek

Hükümlüler cezayı kazanarak çekecek

Bartın’da çeşitli suçlardan mahkum olanlar ile Trabzon’da denetimli serbestlik uygulamasından yararlanan hükümlüler, okulların tadilat işlemini yaparak eğitime katkı sağlıyor.

Tadilatı, piyasanın üçte bir fiyatına yapan hükümlüler günlük yevmiyenin yanısıra döner sermayeden de kar payı alarak kendi ve aile ekonomilerine büyük katkı sağlıyor.
 
Bartın’da cezaevinde kalan hükümlüler ile Trabzon’da denetimli serbestlik uygulamasından yararlananlar, yarıyıl tatilinde okulların boya, badana, onarım ve temizlik işlerini yaparak eğitime katkı sağlıyor. Bartın Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Dolunay, çeşitli suçlar nedeniyle ceza alan ve açık hapishanelerde cezasını çekenlerin ilgili yönetmelik kapsamında okulların boya, onarım ve tadilat işlerini yaptıklarını söyledi.
YÜZDE 60 DAHA UCUZ
Hükümlülerin, hem cezalarını çektiğini, hem de meslek öğrenerek topluma döndüğünü belirten Dolunay, şöyle devam etti: “Buralarda çalışan her hükümlümüz, ailelerinin de yararlanabildiği Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamına dahil sigortalı yapılıyor. Günlük yevmiyenin yanı sıra döner sermayeden kar payı da alan hükümlüler, kendi ve aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Ayrıca piyasada yaptırmaya göre yaklaşık yüzde 60’lık kamu yararı söz konusu.”
OKUL MÜDÜRLERİ DE MEMNUN
Hükümlülerce boyanan Ortahisar Ata Ortaokulu Müdürü Kemal Yazıcı da uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek, “Okulumuzun boyamasını, tadilatını yapmayı düşünüyorduk. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz malzemesini verdi. Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğünden görevliler geldi. ‘Okulunuzu boyayalım’ teklifinde bulundular, biz de mutlu olduk” dedi.

‘Çorbada bizim de tuzumuz olsun’

Hükümlülerden Muhammet Ali Sağlam da trafikte yol verme meselesi yüzünden karıştığı kavga sebebiyle mahkemece para cezasına çarptırıldığını ancak ödemediği için kamu yararına çalışarak cezasını çektiğini dile getirdi. Hapis yatmak yerine kamu yararına çalışmayı tercih ettiğini vurgulayan Sağlam, “Hem devlete yük olacaktım hem maddi manevi kayba uğrayacaktım hem de kimseye faydam olmayacaktı. Bu şekilde sivil hayatıma devam ediyorum ve devlete yük olmuyorum” dedi.

Denetimli serbestlik uygulaması

Trabzon Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet İpsuz da karıştıkları suçlar yüzünden kısa süreli hapis cezası alanların, “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun” gereğince denetimli serbestlik uygulamasından yararlanarak, kamu yararına ücretsiz çalışıp cezalarını çekebildiğini söyledi. Hükümlülerden 4 çalışma grubu oluşturduklarını belirten İpsuz, “Uygulamayla hükümlüler, aldıkları cezaya göre günde 2 ile 8 saat çalışıyor, cezaevine girmemiş oluyor” diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.