Hükümlü ve tutuklulara açık görüş bugün başlıyor

Hükümlü ve tutuklulara açık görüş bugün başlıyor

Ramazan Bayramı vesilesiyle kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan tüm hükümlü ve tutuklulara belirli esaslar çerçevesinde 6, 3 ve 2 gün süreli açık görüş bugün (19 Temmuz) başlıyor.

Görüşme saatleri 09.00 ile 17.00 arası olacak. Hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleriyle görüştürülecekler. Hükümlü ve tutuklular ile görüşmek isteyen kişilerin, akrabalık durumlarını nüfus idarelerinden veya ilgili konsolosluklardan verilen resmî belgeler ile ispatlamaları gerekiyor. 

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, infaz edilmekte olan hücreye koyma disiplin cezası olması durumunda hükümlü ve tutuklular, açık görüşten yararlandırılmayacağını bildirdi. 

Buna göre; 19-24 Temmuz tarihleri arasında her hükümlü bir kez yararlandırılmak üzere; '1.Adana E Tipi, Afyonkarahisar E Tipi, Alanya L Tipi, Ankara 1 ve 2 Nolu L Tipi, Antalya E ve L Tipi, Aydın E Tipi, Bafra T Tipi, Balıkesir L Tipi, Bandırma 1 ve 2 Nolu T Tipi, Bolu T Tipi, Burhaniye T Tipi, Bursa E ve H Tipi, Çorum L Tipi, Denizli D Tipi, Diyarbakır E Tipi, Düzce T Tipi, Erzurum E Tipi, Eskişehir H Tipi, Fethiye T Tipi, Gaziantep E Tipi, Hatay E Tipi, Isparta E Tipi, İzmir 1, 2, 3 ve 4 Nolu T Tipi, İzmir-Buca, Kahramanmaraş E Tipi, Karabük T Tipi, Kocaeli 1 ve 2 Nolu T Tipi, Konya E Tipi, Maltepe 1, 2 ve 3 Nolu L Tipi, Manisa T Tipi, Mersin E Tipi, Muğla E Tipi, Osmaniye 1 ve 2 Nolu T Tipi, Rize L Tipi, Sakarya L Tipi, Silivri 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8 No.lu L Tipi, Sincan T Tipi, Şırnak T Tipi, Siverek T Tipi, Tekirdağ 1 ve 2 Nolu T Tipi, Tokat T Tipi, Ümraniye E Tipi, Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara' 6 gün süreli görüş yaptırılacak.

Diğer bütün ağır ceza merkezi ve müdürlük teşkilatı bulunan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 19-21Temmuz 2015 tarihlerinde olmak üzere 3 gün açık görüş yapabilecek. 

Müdürlük teşkilatı bulunmayan bağlı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara da, Cumhuriyet Başsavcılıklarının görüşü alınarak kurum tarafından belirlenecek bir günde yapılmak suretiyle 19-20 Temmuz 2015 tarihleri arasında 2 gün süre ile açık görüş yaptırılacak.

Sayıları ve konumları değerlendirilmek suretiyle, adlî suçlardan hükümlü ve tutuklular ile örgütlü suçlardan hükümlü ve tutuklular için ayrı gruplar oluşturulup, her grubun görüş günleri ve saatleri Cumhuriyet başsavcılıkları ile kurum idareleri tarafından tespit edilecek. Bu grupların, aynı zamanda ve aynı görüş mahallinde birlikte bulundurulmaması sağlanacak.

Ancak; anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşi olmayan hükümlü ve tutukluların, üçüncü dereceye kadar olan akrabalarından en çok üç kişiyle, önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydıyla görüşme yapmaları sağlanacak.Ancak; bu fıkra hükmü, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlüler hakkında uygulanmayacak.

Açık görüşler, ceza infaz kurumunun oda ve eklentileri dışında, bu iş için ayrılmış özel bölümünde, bulunmadığı takdirde, ceza infaz kurumu müdürünün uygun göreceği yerde yaptırılacak.

Kamuoyunda yanlış anlaşılma, tartışma ve polemiklere neden olduğundan kapalı ceza infaz kurumlarında açık görüşü izlemek, röportaj yapmak, görüntülemek veya fotoğraf çekmek üzere başvuruda bulunan yazılı ve görsel basın kuruluşları ile mensuplarına izin verilmeyecek.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.