Hükümlü ve engellilere hibe desteği

Hükümlü ve engellilere hibe desteği

İŞKUR eski hükümlü ve engellilerin kendi işini kurmaları ve mesleki eğitimleri için yaklaşık 9 milyon lira hibe desteği verdi.

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, İŞKUR'un engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari ceza paraları fonundan, eski hükümlü ve engellilerin kendi işini kurmaları ve mesleki eğitimleri için yaklaşık 9 milyon lira hibe desteği verdiğini bildirdi.

Yazıcı, yazılı açıklamasında, kuruma sunulan projelerin değerlendirilerek, engellilerin ve eski hükümlülerin özelikle kendi işlerini kurmalarına ve engellilerin işe uyumlarını, mesleki eğitimlerini amaçlayan projelere kaynak tahsis edildiğini belirtti.
İŞKUR'un engellilerin ve eski hükümlülerin, mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gördüğünü belirten Yazıcı, engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik projeleri desteklemeyi sürdüreceklerine işaret etti.
Yazıcı, özellikle sivil toplum kuruluşları ve işverenlerin engellilerin işe yerleşmesini veya işe uyumlarını artıracak projeleri hazırlamaları halinde finansal destek verilmeye de devam edeceklerine değindi.

Kendi işini kuran engellilere 20 bin liraya kadar makine-teçhizat hibesi, 2 bin liraya kadar kuruluş işlemleri desteği ile bir yıl boyunca 4 bin liraya kadar işletme giderleri desteği verileceğini bildiren Yazıcı, engellilerin mesleki eğitimi ve işe uyumlarına katkı sağlayacak 74 projeye de yaklaşık 4 milyon lira kaynak tahsis edildiğini açıkladı.
-9 milyon lira hibe desteği

Yazıcı, Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Birimlerince, kendi işini kurması yönünde uygun bulunan eski hükümlülerce hazırlanan 12 projenin kabul edilerek eski hükümlü istihdam etmeyen işverenlerden kesilen idari ceza paraları fonundan proje başına 5 bin ile 10 bin lira arasında olmak üzere toplam 92 bin lira hibe verildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari ceza paraları fonundan, eski hükümlü ve engellilerin kendi işini kurmaları ve mesleki eğitimleri için yaklaşık 9 milyon lira hibe desteği verdi. Türkiye'de ilk kez zihinsel ve ruhsal engellilerin istihdam edilecekleri 12 korumalı iş yerinin kurulması için de yaklaşık 3,5 milyon lira hibe verildi. Kurulacak iş yerlerine 150 bin liraya kadar makine teçhizat hibesi verilecek, engelli çalışanların bir yıl süre ile ücretleri ve işletme giderleri desteklenecektir. Bu şekilde istihdam edilmeleri daha güç olan engellilerin de istihdam edilmelerinin önü açılmış olacaktır. 2008 yılından itibaren eski hükümlülerce hazırlanan 43 kendi işini kurma projesine hibe desteği sunulmuş olup, bu projelerden 10'u çeşitli sebeplerle başlatılmamıştır. Ancak bizleri mutlu eden 33 projenin halen devam etmesi ve başarılı olmasıdır."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.