Hükümetten Risale-i Nur basımına dair açıklama

Hükümetten Risale-i Nur basımına dair açıklama

Arınç, Risalelerin basımının fiilen durdurulduğuna dair soruyu cevapladı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Başbakanlık Yeni Bina'da düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Risaleleri basan yayınevlerinin, kitapların basımının fiilen durdurulduğunu, izin alınamadığı yönündeki açıklamalarını"na ilişkin sorusu üzerine Arınç, şunları kaydetti:

"Hiç konuyu bilmiyorum, bu konuyu söyleyen arkadaşlarımız hukuk karşısında haklarını arasınlar. Yargıya, Bakanlığa başvursunlar neyse konu rahatlıkla söyleyebilirler ama 'İşaratü'l İcaz' kitabının basıldığını, bir nüshasının bende olduğunu biliyorum. Bir de ben kendi alanımla ilgili olarak, Türkçe-Kürtçe lügatın hazırlanması talimatını vermiştim. 10 bin sayıya ilk defa basıldı ve Diyarbakır ziyaretimde de oradaki arkadaşlarımıza takdim etmiştim. Ne söylediysek yapıyoruz ve bu sözlerimiz, hareketlerimiz milletimize o kadar büyük bir güven veriyor ki hamdolsun belediyelerin yüzde 60'ını, oyların da yüzde 50'den fazlasını kazanmış oluyoruz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum