Hükümet karşıtları Lahor'dan İslamabad'a yürüyor

Hükümet karşıtları Lahor'dan İslamabad'a yürüyor

Devrim yapma iddiasıyla Pakistan'a dönen Pakistan Halk Hareketi ve Kuran Yolu Hareketi lideri Tahir-ul Kadri taraftarları, hükümetin istifası talebiyle Lahor'dan İslamabad'a yürüyüşe geçti.

Lahor kentinde başlayan hükümet karşıtı gösterilerde, iki protestocu grup Lahor'un merkezinde birleşerek başkent İslamabad'a birlikte ilerledi.
 
Haziran ayında Kanada'dan devrim yapma iddiası ile ülkeye dönen Pakistan Halk Hareketi ve Kuran Yolu Hareketi lideri Tahir-ul Kadri, Lahor kentindeki evinde düzenlediği basın toplantısı ile başkent İslamabad'a doğru yürüyüşlerinin başladığını duyurdu.
 
Kadri, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapacaklarını iddia ettiği devrimin gerçekleşmesi halinde ülkede nelerin değişeceğini anlattı. Pakistan'da azınlıklara ve Hristiyanlara karşı tüm saldırıları sona erdireceğini, ibadethanelerinin güvenliğinin tamamıyla sağlanacağını iddia eden Kadri, fakir vatandaşların sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanmasını sağlayacaklarını söyledi.
 
Zarar gören sistemi ve cumhuriyeti yeniden inşa etmek istediklerini öne süren Kadri, mevcut hükümetin fakirleri yeterince gözetemediğini söyledi. Kadri, evi olmayan herkese ev verme vaadinde bulunarak, temel gıda maddelerinin fiyatının yarı yarıya indirileceğini belirtti.
 
Konuşmasının sonunda dua eden Kadri daha sonra evinden ayrılarak binlerce taraftarı ile yola çıktı.
 
Günlerdir "Özgürlük Yürüyüşü' adı altında yine Lahor kentinden başkent İslamabad'a doğru hükümet karşıtı protesto başlatacağını duyuran Pakistan Adalet Hareketi lideri İmran Han da taraftarlarına seslendi. İmran Han, kendilerini hiçbir şeyin durduramayacağını söyledi.
 
Şerif: "Bundan daha büyük özgürlük yürüyüşü olabilir mi?"
 
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Pakistan'ın 68. bağımsızlık yıl dönümü nedeniyle ülkenin kurucusu Muhammed Ali Cinnah'ın bir süre yaşadığı Belucistan Eyaleti'nin Ziarat kentindeki evini ziyaret etti. Şerif'e ziyaretinde, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı Raheel Şerif de eşlik etti.
 
Başbakan Şerif, burada yaptığı konuşmada, Pakistan Adalat Hareketi ve Pakistan Halk Hareketi tarafından başlatılan hükümet karşıtı gösterileri kastederek, "Sivil, asker hep birlikte bağımsızlığımızı kutluyoruz. Bundan daha büyük özgürlük yürüyüşü olabilir mi?"dedi.
 
Hükümetinin, Pakistan'ın geleceğini inşa etmek için çalıştığını dile getiren Şerif, artık negatif siyasetin sona ermesi gerektiğini söyledi. Hesaplarını bir sonraki genel seçimleri kazanmak için değil, ülkenin ilerlemesi için yaptıklarını dile getiren Şerif, halkın enerjisinin boş yere tüketilmemesi gerektiğini ifade etti.
 
Geçen yıl ki seçimlerde hile yapıldığı gerekçesiyle Başbakan Şerif ve seçim komisyonunun istifa etmesi talebi ile Lahor'dan başkent İslamabad'a doğru Özgürlük Yürüyüşü adı altında hükümet karştı protesto başlatan Pakistan Adalet Hareketi Lideri İmran Han ise "Önce Başbakan Şerif mi, yoksa kardeşi Şahbaz Şerif mi istifa edecek göreceğiz. İslamabad'a Başbakan Şerif'in istifası için gidiyoruz"dedi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.