Hükümet gençleri sanayi sektörüne yönlendirmeli

Hükümet gençleri sanayi sektörüne yönlendirmeli

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Üyesi Fetay Eliçelik, "Hükümetin yeni iş kuracak gençlere teşvikler verdiği gibi sanayi sektörüne yönelmesi için de çeşitli teşvikler oluşturması gerektiğini" savundu.

Eliçelik, 1973 yılından bu yana Koçarlı'da römork üretimi yaptıklarını, eleman sıkıntısından dolayı üretimi arttıramadıklarını söyledi.

Nitelikli veya niteliksiz eleman sıkıntısının önüne geçebilmek için iş garantili kurslar verildiğini, ancak bunlara katılımın yetersiz olduğunu aktaran Eliçelik, insanların rahat iş aradığını, bu nedenle sanayi sektörüne ilgi göstermediğini kaydetti.

Eliçelik, "Sanayi sektörüne maalesef eleman yetişmiyor. Kendimiz yetiştirelim diye uğraşıyoruz, bu da olmuyor. Şu anda iş yerimde 10 kişi çalışıyor. Özellikle kaynak ve pres işinde eleman bulmakta zorlanıyoruz. Üretimimizi arttırmak için 10-15 işçiye daha ihtiyacımız var. Ancak yaklaşık 2 yıldır bulamıyoruz" diye konuştu. 

Aydın'da birçok sanayicinin benzer sıkıntıyla karşı karşıya bulunduğuna işaret eden Eliçelik, devletten çözüm beklediklerini vurguladı. 

Gençlerin şu anda daha çok masa başı ve rahat işleri tercih ettiğini, sanayi işlerine yönelmek istemediklerini öne süren Eliçelik, iş hayatına yeni atılacak gençlere olduğu gibi sanayi sektöründe çalışmak istemeyenlere de teşvikler oluşturmasını istediklerini ifade etti. 

Eliçelik, "Hükümet yeni iş kuracak gençlere teşvikler verdiği gibi, sanayi sektörüne yönelmeleri için de çeşitli teşvikler oluşturmalı. Böylelikle gençlerin sanayi sektöründe çalışması sağlanarak eleman sıkıntısının önüne geçilmeli. Ayrıca gençlerin masa başı işleri tercih etmelerinin nedenleri araştırılıp bunun engellenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.