Hükümet Bediüzzaman'ın bu sözünü aktarmalı

Hükümet Bediüzzaman'ın bu sözünü aktarmalı

Bediüzzaman Hz.lerinin bu ifadeleri, hükümet tarafından ele alınmalı ve bu değerler çerçevesinde okullar başta olmak üzere...

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Akit yazarı Hüseyin Öztürk, Bediüzzaman'in sözlerinin hükümet tarafından ele alınarak topluma aktarılması gerektiğini söyledi.

Batılı tasvir hastalığı'nın had safhada olduğuna dikkat çeken Öztürk, yapılan haberlerde olumsuz tasvirlerin çokca yer aldığını belirtti.

Öztürk, yazısında şu görüşlere yer verdi:

"Eğer normal bir insanın kaldıramayacağı olaylar haber yapılırken, o habere malzeme olarak müstehcen sahneler konulabiliyorsa veya müstehcen görüntülü dizilerden sahnelerle haber anlatılabiliyorsa, bunu yapanlar diğer canilerden farklı değildir.

Seksen yıldır; dinimiz, dilimiz, edebimiz, kültürel kodlarımız tahrip edildi, aileler parçalandı, fert fert insanlarımız dünyaya raptedilerek ahiretleri karartıldı.

Bunların hepsi batıl yollar tasvir edilerek saf zihinler idlal edildi. Hem öyle idlal edildi ki, evlerde ailelerin gözleri önünde yapıldı.

Büyük İslam âlimi Bediüzzaman Said Nursi Hz.leri bu konuda yıllar önce şöyle bir uyarıda bulunmuş.

Bediüzzaman Hz.lerinin bu ifadeleri, hükümet tarafından ele alınmalı ve bu değerler çerçevesinde okullar başta olmak üzere batılı tasvir ederek kazanç elde etmeyen yayın kuruluşları tarafından toplumumuza aktarılmalıdır.

Şöyle uyarıyor Bediüzzaman Hz.leri;

“Bâtılı tasvir, sâfi zihinleri idlâl eder dalâlete götürür”. Müsbet hareketler bâtıl tasvir edilmeden anlatılmalıdır. Hangi yara bir başka yara açarak tedavi edilebilir?

Batılı tasvir etmek, kalp ve ruhta menfi iz bırakır. 

Cemiyeti ayakta tutan, insanları birbirleriyle pekiştiren kuvvetler içerisinde hiçbir kuvvet, din kuvveti kadar müessir olamaz ve dini kuvvetin yerini tutamaz.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.