Hububat ve bakliyat ihracatı 611 milyon dolar

Hububat ve bakliyat ihracatı 611 milyon dolar

Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektörü, Nisan ayında 611 milyon dolar tutarında ihracat yaptı.

İstanbul Hububat. Bakliyat. Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği verilerine göre ihracat, bu ayda 2013’ün aynı dönemine oranla yüzde 17,67 arttı.

Sektörün en çok ihracat yaptığı ilk üç ülke grubu Ortadoğu, Afrika ve Avrupa Birliği oldu. Bu dönemde diğer Amerikan ülkeleri yüzde 191,4 ve diğer Asya ülkeleri yüzde 86,8 ihracat artışları elde etti, yüzde 22,3 ile Ortadoğu Ülkeleri yukarı yönlü trende devam etti.


Hububat sektörü içerisinde katma değer bakımından önde olan Şekerli Tanıtım gurubu yüzde 13,03 artış kaydederek 235 milyon 418 bin 26 dolar ihracat ile Türkiye’nin 2023 hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, Nisan ihracatına dair şunları ifade etti:

“ Birlik olarak Türkiye’nin toplam ihracatındaki payımızı sürekli artırıyoruz. Bu, 2023 hedefimize adım adım yaklaştığımızın en açık emaresi. Ancak bu hedefe yaklaşırken bizler yerimizde oturmuyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte sürekli yeni pazar arayışı içindeyiz. Şekerleme sektörünün ihracatı inanıyorum ki gelecek senelerde daha üst seviyelerde olacak.”

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.