Hristiyanlar ve Yahudiler sünnet olur mu?

Hristiyanlar ve Yahudiler sünnet olur mu?

Hristiyanlar sünnet olmazlar; Yahudiler sünnet olurlar....

Yahudilik ile Musevilik aynıdır. Bugün, bu iki kavram da Hz. Musa’ya inen Tevrat’a bağlı olarak şekillenen bir dinin adıdır. 

Bununla beraber, kelimelerin etimolojik yapıları arasında şöyle bir nüans vardır: Yahudiler, Hz. Yakubu’n soyundan gelen bir kavimdir. Hz. Yakub’un bir diğer ismi İsrail olduğundan Yahudilere İsrailoğulları denildiği gibi, onun on iki oğlundan birinin, hatta en büyğünün ismi olan Yahuda’dan dolayı da Yahudi ismini almışlardır. Bu açıdan Yahudi sözcüğü Mesevî sözcüğünden daha geniş kapsamlıdır. 

Yahudiler Müslümanlara yakın değildir. Bu konuda;

“Resulüm! Sen, iman edenlere, düşmanlık besleme bakımından onların en şiddetlilerinin Yahudiler ile müşrikler olduğunu görürsün. Müminlere sevgi bakımından en çok yakınlık duyanların ise 'Biz Nasâra’yız (Hristiyanız)' diyenler olduğunu görürsün. Bunun sebebi, onlar arasında bilgin keşişlerin ve dünyayı terk etmiş rahiplerin bulunması ve onların kibirlenmemeleridir.” (Maide, 5/82)

mealindeki ayetin ifadesi açıktır. 

Tabii ki bu ifadeden, her zaman bütün Yahudilerin aynı şekilde Müslümanlara karşı düşmanlık beslediklerini anlamayabiliriz. Ancak, ilahî hükümler genel kapsamlı olup istisnalar kaideyi bozmaz...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.