Hristiyan okulları öğrencilerine 'Helal Menü' verdi, ortalık karıştı

Hristiyan okulları öğrencilerine 'Helal Menü' verdi, ortalık karıştı

İngiltere'nin Lancashire kentinde katolik okullarının verdiği yemeklerde helal menüye geçme kararı İngiltere'nin en çok tartışılan konularından biri haline geldi.

Ömer Çiftçi'nin haberi

RİSALEHABER-İngiltere'nin Lancashire bölgesi, Katolik Hristiyanlar için son derece önemli. Bölgedeki Hristiyan okullarında 12 bin öğrenci kiliseye ait okullarda eğitim görüyor. Bölgedeki 27 Hristiyan okulu kantini, artık kesimi konusunda helal olan etleri öğrencilerine verme kararı alınca İngiltere'de bir anda ortalık kızıştı.

Okulların bu kararının arkasında çocukların yediği yiyeceklerin sağlığından ve dürüstlüğünden endişe edilmesi yer alıyor. Katolik okulları, sadece helal menü değil, et yemeyen öğrencileri için vejetaryan menüler de sunma kararı aldı.

Bu karar Lancashire başta olmak üzere İngiltere'deki bazı çevreleri anında rahatsız etti. İngilizler, helal kesim olan et ürünlerini Müslümanların ürettiğini ve bu etlerin kendi standartlarını taşımadığını iddia ediyor. Okullar ise bu etlerin en güvenilir etler olduğunu ve standartların öğrenci sağlığından daha önemli olmadığı görüşünde.

Tartışmaları başlatan kararın ardından Lancashire Belediye Başkanı Geoff Driver da bir açıklama yaparak; "Kilise okullarının bu kararı kolaya kaçmaktır. Müslümanların kesim standartlarını sağlıklı bulmuyoruz." diyerek Müslüman derneklerinin de tepkisini üzerine çekti.

Bu açıklama üzerine konuşan Lancashire Camiler Konseyi Başkanı Abdul Kureyşi ise Geoff Driver'ı 'Haçlı' ağzı ile konuşmakla suçladı ve esasen bu uygulamanın örnek olabilecekken, kırıcı tartışmalara alet olabileceğine dair duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Express'in haberine göre okulların bu kararı Lancashire İlçe Meclisinde görüşülecek ve okulların kararı tartışılacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.