Hollywood'un Müslüman algısı nasıl yenilir?

Hollywood'un Müslüman algısı nasıl yenilir?

"Hollywood Endüstrisinde sınır ötesindeki Müslümanlar için bir algı operasyonu ve yönlendirme olduğu artık bir sır değil"

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nin film endüstrisinin baş aktörü pek tabi ki Hollywood. Dünyaya açılmış bir film pazarı olan Hollywood'un Müslümanlar ile ilgili 'kötücül' bakışı da filmler ile birlikte dünyaya pazarlanıyor. Buna bir çare arayan Müslümanlar ise geçtiğimiz hafta bir panelde bir araya geldi.

Writers Guild Vakfı, Müslüman Halkla İlişkiler Konseyi Hollywood Bürosu ve Müslüman Kamu Hizmetleri konseyinin ortaklaşa gerçekleştirdiği panelde, ABD'nin film endüstrisinde yer alan İslam Düşmanlığı ve Müslümanları kötü gösterme çabasına karşı neler yapılabileceği tartışıldı.

Müslüman Kamu Hizmetleri Konseyi Hollywood Bürosu müdürü Sue Obeidi, "Sınır ötesi toplulukları kötülemek için endüstrinin ustalığı olduğu bir sır değil" diyerek paneli açtı.

Panelde bu kuruluşların, Hollywood'daki Müslüman algısı konusunda, film yapımcıları ile doğrudan görüşmesi gerektiği ve Amerikan filmlerinde artık Müslümanları kötüleme çabasına karşı yapımcılar ile ortaklaşa çalışılması gerektiğinin altı çizildi.

Panele katılım son derece geniş oldu. Bazı önemli film yapımcıları ve aktörler de panele misafir oldu. Bu isimler;

Müslüman Kamu Hizmetleri Başkanı Salam Al-Marayati, aktör-yazar Dan Milano (Robot Chicken, Greg the Bunny), yapımcı / yönetici yapımcı / yazar Chris Keyser (Parti The Last Tycoon, Tyrant), yazar Sohrab Noshirvani (Dry River Yolu, Junkyard Dogs), yapımcı Cherien Dabis (İmparatorluk, Quantico) ve yazar Y. Shireen Razack

Panelde ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlık görevini devraldığından beri Amerika filmlerinde oluşan Müslüman algısı değişikliğine de değinildi. Katılımcılara göre, Trump Başkan olduğundan beri Hollywood'da Müslümanları terörizm ile yaftalamak da moda oldu. Özellikle tek tip Müslüman algısı oluşturmak ve Amerikan halkı başta olmak üzere dünya halkları üzerinde Müslüman korkusu ortaya çıkarmak da Hollywood Endüstrisi içinde giderek artıyor.

Buna rağmen olumlu gelişmeler de olmuyor değil. Özellikle Müslüman Kamu Hizmetleri'nin Hollywood bürosu son dönem; Disney'in Aladdin (gelecek canlı aksiyon versiyonu), ABC'nin Grey's Anatomy, Hulu'nun Gelecek Kule, NatGeo'nun Devleti, Paramount / Amazon'un Tom Clancy'nin Jack Ryan'ı ve Nickelodeon'un Glitch Tech'leri için danışmanlık yapıyor. Amaçları bu büyük şirketlerin Müslümanlar ile ilgili kullandıkları dile ve yaklaşıma dikkat etmesi.

Hollywood Reporter'a göre panelde Donald Trump'ın Müslüman karşıtı politikaları da sıkça alaycı bir dille eleştirildi. Kurumlar Hollywood üzerindeki etkilerini arttırarak, Müslüman imajını sinema perdesinde de korumak istiyorlar.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum