Hollywood oyuncuları İslam'ın barış dini olduğunu anlatacak

Hollywood oyuncuları İslam'ın barış dini olduğunu anlatacak

Çekimlerine Antalya'da devam edilen Hollywood oyuncularının da rol aldığı "İslamofobi" filmiyle dünyaya İslam'ın barış ve merhamet dini olduğu anlatılacak

Çekimlerine Antalya'da devam edilen Hollywood oyuncularının da rol aldığı "İslamofobi" filmiyle dünyaya İslam'ın barış ve merhamet dini olduğu anlatılacak.

Yönetmen ve senarist Ömer Sarıkaya eşliğinde, Antalya'nın tarihi ve turistik mekanlarında çekimine devam edilen ve son bölümünün çekimleri Hollanda'da gerçekleştirilecek film kapsamında 48 ülkeden oyuncular Türkiye'ye gelecek.

ABD'den gelen Adam Dormi'nin "Omar", Ermenistan'dan gelen Hripsime Sargsyan'ın da "Nina" karekteriyle başrollerini paylaştığı filmde, birçok ünlü ismin yanı sıra Hollywood'un ünlü oyuncuları Robert de Niro, Alec Baldwin, Jackie Chan, Mel Gibson gibi aktörler de misafir oyuncu olarak rol alacak. "İslamofobi" filmiyle dünyaya İslam'ın barış ve merhamet dini olduğu aktarılacak. 

Sarıkaya, filmde şu ana kadar önemli bir yol katettiklerini, "barış ve bağış" adı altında çekim yaptıklarını söyledi.

Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan, tarihi ve turistik mekanlarıyla, doğa güzelliğiyle dünya kenti Antalya'da filmin çekimlerini yaptıklarını aktaran Ömer Sarıkaya, filmin yüzde 85'inin Antalya'da, kalan kısmının da Hollanda'da çekileceğini bildirdi.

"Filmin tüm gelirleri de insani yardıma gidiyor"

İslam'ın şefkatini ve merhametini bütün dünyaya tanıtacaklarını ifade eden Sarıkaya,"Her Müslüman'ın terörist olmadığını kanıtlamak için bu filmi çekiyoruz. Bu filmin tüm gelirleri de insani yardıma gidiyor. 48 ülkeden oyuncular buraya gelecek. 18 ülkeden oyuncular şu anda burada, daha çok gelecekler. İslam'ın şefkatini ve merhametini anlatmaya çalışıyoruz." dedi.

Başrol oyuncularının ABD ve Ermenistan'dan geldiğini aktaran Ömer Sarıkaya, İslam'ın güzelliğini bütün dünyaya anlatacaklarını söyledi.

Filmin 2018'de gösterime gireceğini belirten Sarıkaya, Antalya'da ve ABD'de gala yapacaklarını da sözlerine ekledi.

"Türkiye gerçekten güvenli ve her alanda güzel bir ülke"

Başrol oyuncularından ABD'den gelen Adam Dormi ise Türkiye'yi çok sevdiğini, filmde güzel bir mesaj olduğunu belirtti. İnsanların tek tek bir şey yapamayacağını ancak toplu olunca güzel şeylerin ortaya çıktığına dikkati çeken Dormi, şöyle konuştu: 

"Filmin amacı, hem dinin ön yargısını kırmak hem de dinlerin güzelliklerini anlatmak. 'Türkiye'de bir sürü olaylar var' diye korkutuluyor. Bir ön yargı ve korku yaratılmıştı, oysa Türkiye gerçekten güvenli ve her alanda güzel bir ülke. Kalbimi dinledim, buraya geldikten sonra çok güvenli bir ülke olduğunu gördüm. Bütün arkadaşlarıma buraya gelmelerini tavsiye ediyorum."

Ermenistan'dan gelen Hripsime Sargsyan ise 3'üncü kez geldiği Türkiye'yi çok sevdiğini kaydetti.

Türkiye'de insanların misafirperver olduğunu vurgulayan Sargsyan, "Türkiye'nin çok farklı güzellikleri var. Bu filmde rol aldığım için çok mutluyum, insanlığa mesaj veriyoruz. Güzelliklere katkı sunmak beni mutlu ediyor." diye konuştu. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.