Hollande: Türkiye'yi anlayışla karşılıyoruz

Hollande: Türkiye'yi anlayışla karşılıyoruz

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye'nin Cerablus bölgesinde DAEŞ'e karşı düzenlediği Fırat Kalkanı Operasyonunu anlayışla karşıladıklarını söyledi.

Paris'te düzenlenen Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Sosyal Demokrat  Liderler Toplantısı sonrası bir açıklama yapan Hollande, Türkiye'nin kendi  kararıyla DAEŞ ile mücadele için Suriye topraklarına girdiğini belirterek  "DAEŞ'in saldırılarına sahne oluşunu göz önüne aldığımızda Türkiye'nin bu  operasyonunu anlayışla karşılıyoruz. Fakat aynı zamanda bu operasyonun,  müzakereye götüren ortak bir iradeye dönüşmesini sağlamalıyız" dedi.

Paris'te bir araya gelen 15'e yakın AB üyesi ülkenin sosyal demokrat  lideri, 16 Eylül'de Slovakya'nın başkenti Bratislava'da gerçekleştirilecek Brexit  sonrası ilk AB Zirvesi için görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıya Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avusturya  Başbakanı Christian Kern, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Almanya Başbakan  Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de aralarında olduğu 15'ten fazla ülkenin yöneticisi  katıldı.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin ülkesinde meydana gelen deprem  nedeniyle toplantıya katılmadığı açıklandı.

 

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.