Hollanda'nın tartıştığı İslam okulu açıldı ama kapanabilir!

Hollanda'nın tartıştığı İslam okulu açıldı ama kapanabilir!

Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da uzun zamandır engellemelere maruz kalan ve bin bir zorluk ile yapılan İslami Ortaokul açıldı.

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-Hollanda'nın Amsterdam kentinde şehir konseyinin ve bizzat Hollanda Eğitim Bakanı Sander Dekker tarafından engellenmeye çalışılan İslami Ortaokul, geçtiğimiz günlerde açılarak Hollanda'nın yeni eğitim öğretim yılına merhaba dedi.

Okulun açılması için Müslümanlar ve İslam karşıtları arasındaki yargı mücadelesi yaz boyunca sürdü. Okulun tartışmalı olması, okulun öğrenci sayısını da doğrudan etkiledi. 200'e yakın öğrenci alacağını duyuran okul, bu eğitim dönemine 50 kişi ile başlamak zorunda kaldı.

Okul Amsterdam'da yaşayan Müslümanlar için de son derece önemli. Başkent'te pek çok İslami ilkokul, anaokul, kreş gibi eğitim kurumları bulunsa da, sadece iki tane İslami ortaokulu bulunuyordu.

Dutchnews'in haberine göre okulun 50 adet öğrencisinin bulunması ise okul açısından bir felaket olacak. Hollanda'da devlet tarafından finanse edilen dini okullar, belirli şartlara uyup, yeterli öğrenci sayısı ile eğitim verirse bu desteği alabiliyor. Fakat okulun baskılar nedeni ile 50 öğrencide kalması, önümüzdeki günlerde okulun kapanmasına neden olabilir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.