Hollandalı Hristiyan futbolcu: 'Müslüman olabilirim'

Hollandalı Hristiyan futbolcu: 'Müslüman olabilirim'

Hristiyan olan ancak buna rağmen cuma namazlarına giden ve İslam dinini yakından inceleyen futbolcu açıkladı

Kasımpaşa'nın başarılı stoperi Ryan Donk, yaptığı açıklamada dinini değiştirebileceğini açıkladı. Kur'an-ı Kerim okuyan ve İslam'ı anlamaya çalışan Hollandalı oyuncu namaz kılmayı da biliyor.

Sadece Kasımpaşa’nın değil, geldiği günden beri gösterdiği müthiş performanslaTürkiye’nin de en iyi stoperlerinden biri olmayı başaran Ryan Donk, Habertürk’e verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Lacivert-Beyazlı takımın Antalya kampında soruları yanıtlayan Hollandalı oyuncunun en çarpıcı açıklaması, ‘din’ konusunda oldu. Hristiyan olan ancak buna rağmen cuma namazlarına giden ve İslam dinini yakından inceleyen Donk, Müslüman olabileceğini belirtti.

indir-001.jpg

'Babamın kardeşi müslüman'
Müslümanlığı anlamaya çalıştığını söyleyen Donk, “Takım arkadaşlarım; Tunay, Kubilay ve Halil ile konuşuyorum. İslam dininde en önemlisi Kur’an-ı Kerim... Kafamda bir sürü soru var. Arkadaşlarım bana Flemenkçe Kur’an-ı Kerim verdiler. Ben de okuyorum. Namaz kitabım da var, nasıl kılınması gerektiğini biliyorum. Şu anda Müslümanlığı anlamaya çalışıyorum. Bir süre sonra kendimi hazır hissedersem Müslüman olabilirim. Babamın kardeşi Müslüman... Bizde kimseye ‘Sen öyle olacaksın, böyle olacaksın’ şeklinde baskı kurulmaz. Kendimiz neyi istersek onu seçeriz” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum