Hollanda'da Soma şehitleri için mevlit okutuldu

Hollanda'da Soma şehitleri için mevlit okutuldu

Hollanda Katılımcı Veliler Birliği (UVBO) Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kazada 300'ü aşkın madencinin ölmesi nedeniyle bir mevlit programı düzenlendi.

UVBO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sönmez, İlahiyatçı Bahattin Ayyıldız, semt sakinleri, eğitimciler ve vatandaşların katıldığı mevlit programında madenci şehitlerin ruhları için mevlit okundu ve dua edildi. Nijmegen Concertgebouw Konferans Salonu'nda düzenlenen programa yaklaşık 600 kişi katıldı. Burada yapılan konuşmalarda maden ocağında yaşanan kaza ve bu kazada maden işçilerinin ölümünden duyulan üzüntü dile getirildi.

"KEDERLİ BİR GÜNDE EĞLENEMEZDİK"

Hollanda Katılımcı Veliler Birliği Başkanı (UVBO) Ercan Sönmez, kazada hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet ve kederli ailelerine baş sağlığı diledi. Sönmez, "Bu salonda farklı bir kültür etkinliği şöleninde Atalay Demirci'nin katılacağı bir stand-up programda buluşacaktık. Fakat Soma'daki facia nedeni ile böyle kederli bir dönemde eğlenemezdik. Dolayısıyla programımızı şehitlerimize dua edelim diye değiştirdik. Sizlere de bizi yalnız bırakmayıp teşrif ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Rabbim programdan istifade etmeyi lütfetsin. Allah Türkiye'de böyle bir acı bir daha yaşatmasın." dedi.

Soma faciası nedeni ile stand-up gösterisi ertelenen Atalay Demirci ise video konferans mesajı ile programa katılarak bir konuşma yaptı. Atalay Demirci "Bu elim hadiseyi kalbimizde ve hücrelerimizde hissediyor ve acıyı paylaşıyoruz." dedi.

Hollanda Kültür ve Eğitim Federasyonu Başkanı (FECC) Başkanı Bahattin Ayyıldız ise "Millet olarak Allah'a dua dua yalvarıp, günahlarımıza tövbe istiğfar etmeliyiz. Hatta bu acılar başımıza niçin geliyor diye, muhasebe yapıp millet olarak Cenab-ı Hak'ka sığınıp daha büyük musibetlerden bizi koruması için tövbe istiğfar etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.