Hollanda'da "İslam karşıtı sergi" tartışması

Hollanda'da "İslam karşıtı sergi" tartışması

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’in Hollanda Meclisi'nde İslam karşıtı sergi girişimi Hollanda'da tartışmaya sebep oldu.

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’in, İslam karşıtı eylemlerle gündeme gelen Amerika Özgürlükleri Savunma Girişimi'nin bir süre önce Dallas kentinde düzenlediği Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasına katılan eserlerin Hollanda meclisinde de sergilenmesi için talepte bulunması tepkiyle karşılandı.

Wilders’in talebini AA muhabirine değerlendiren Hollanda’daki Müslümanlara ait sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bu tür girişimlerin toplumsal huzuru zedeleyebileceği uyarısında bulundu.

PVV lideri, geçen hafta Hollanda meclis başkanına gönderdiği yazıda, serginin mecliste açılması için kendisine izin verilmesini istemişti.

"Geert Wilders’in bu girişimi kesinlikle bir provokasyon"

Hollanda’da daha çok Türk ve Müslüman toplumun çıkarları için mücadele eden Kamu Tartışmaları Merkezi (CPD) ikinci başkanı avukat Ejder Köse, söz konusu provokatif girişimin reddedilmesini umduğunu ifade etti.

Meclis yönetiminin toplum çıkarını gözeterek hem hukuki hem de hem siyasi sebeplerle talebe olumsuz yanıt vermesi gerektiğini kaydeden Köse, şöyle konuştu:

"Geert Wilders’in bu girişimi kesinlikle bir provokasyon. Hollanda’daki Türk ve Müslüman toplumu bu konularla ilgili çözümü her zaman hukuk içinde bulmalı. Burada ayrıca şöyle bir şey söz konusu: İfade özgürlüğünün sınırlandırılması deniliyor. İfade özgürlüğü sınırsız değil. 'Her şeyi söyleyebilirim' diye bir şey söz konusu değil. Bir örnek vereyim. Hollanda’da bir kişi sokakta Kral ile ilgili hakarette bulundu. Bu konuyla ilgili olarak o kişi yargılanıyor.”

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.