Hollanda'da Filistin’in tanınmasına yönelik girişimler

Hollanda'da Filistin’in tanınmasına yönelik girişimler

Hollanda’da İşçi Partisi, Filistin’in tanınması için mecliste görüşme istiyor

Hollanda’da iktidar ortağı İşçi Partisi (PvdA), Filistin devletinin tanınması konusunun mecliste tartışılmasını istedi.
Dışişleri Bakanlığı bütçesinin ele alındığı görüşmede partisi adına konuşan milletvekili Michiel Servaes, İsveç’in Filistin devletinin tanınması konusunda attığı adımın önemli olduğunu belirterek, benzer bir kararın kendileri tarafından da destek görebileceğini ifade etti.
İsveç’in yanı sıra İrlanda, İngiltere ve İspanya’nın bu konudaki kararlarını anlayışla karşıladıklarına işaret eden PvdA’nın Meclis Dışişleri Komisyonu üyeliğini de yapan Servaes, Filistin’in tanınmasının Ortadoğu’nun güvenliği ve barışı açısından önem arz ettiğini kaydetti.
İsrail ve Filistin’in eşit konumda olmamalarının sorunun çözümünü zorlaştırdığına değinen Servaes, Filistin’in devlet olarak uluslararası örgütlere üye olabilmesinin, barış sürecine olumlu katkı sunacağını dile getirdi.
Sosyal Demokrat PvdA’nın önerisine karşılık Hollanda meclisinde bu aşamada Filistin’in devlet olarak tanınmasına destek veren parti sayısı, çoğunluğun sağlanmasına yetmiyor.
İktidarın büyük ortağı Liberal Parti’nin (VVD) yanı sıra Özgürlük Partisi (PVV), Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA), Reformcu Devlet Partisi (SGP) ve Hristiyan Birlik Partisi (CU) Filistin’in bağımsız devlet olarak tanınmasına karşı çıkarken, PvdA, Sosyalist Parti (SP), Yeşil Sol (GL) ve Demokratlar 66 (D66) partileri ise destek veriyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.