Hollanda'da Ebola ile Mücadeleye Yardım Kampanyası

Hollanda'da Ebola ile Mücadeleye Yardım Kampanyası

Kampanya kapsamında 7 milyon avrodan fazla para toplandı

Batı Afrika’da etkili olan Ebola salgınıyla mücadele için Hollanda’da başlatılan yardım kampanyasında toplanan para miktarı 7,4 milyon avroya ulaştı.
 
Ülke genelinde kampanyanın son gününde birçok televizyon ve radyo kanalında bağış miktarını artırmak için özel programlar düzenlendi. Hollanda Diyanet Vakfı’nın da 10 bin avro ile katıldığı yardım kampanyasında son bir gün içinde yaklaşık 3 milyon avro toplandı.  
 
Aralarında Kızılhaç’ın da bulunduğu toplam dokuz yardım kuruluşunun oluşturduğu Birlikte Çalışan Yardım Kuruluşları Birliği (SHO) öncülüğünde başlatılan kampanya çerçevesinde Başbakan Mark Rutte ve birçok futbol yıldızı halka destek çağrısında bulunmuştu. Toplanan para, Ebola salgının önlenmesi için yürütülen çalışmalarda kullanılacak.
 
Ebola salgınıyla mücadele kapsamında daha önce Batı Afrika’ya tıbbi malzeme taşıyan bir askeri gemi gönderen Hollanda hükümeti, bunun yanı sıra bölgeye 35,1 milyon avroluk yardım sözü vermişti. Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanlığı’nın ayırdığı bütçe, büyük oranda Kızılhaç, Birleşmiş Milletler ve Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü kanalıyla kullanılacak.
 
Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.