Hollanda Kral Günü'nde Kur’an-ı Kerim olacak

Hollanda Kral Günü'nde Kur’an-ı Kerim olacak

Hollanda'da kutlanan "Kral Günü"nde, ülkenin farklı yerlerinde binlerce Hollandaca Kur’an-ı Kerim dağıtılıyor.

Bir grup Müslüman'ın girişimiyle başlatılan kampanyada gün içinde 15 bin Kur’an-ı Kerim dağıtılması hedefleniyor.

Rotterdam'daki dağıtımı organize eden Said Belkadim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam dinini sonradan seçenlerin kurduğu “Müslümanlığı Keşfet” adlı derneğin bastırdığı Hollandaca Kur’an-ı Kerim’i Rotterdam, Lahey ve Amsterdam’ın yanı sıra ülkenin 13 farklı şehrinde dağıtmaya başladıklarını belirtti.

Ellerinden geldiği kadarıyla İslam’ı Hollandalılara en doğru şekilde anlatmayı amaçladıklarını söyleyen Belkadim, Hollanda’nın en büyük şehirlerinden biri olan Rotterdam’da dağıttıkları Kur’an-ı Kerim’e yoğun ilgi gösterildiğini kaydetti.

Belkadim, şöyle konuştu:

“Bu yolla mümkün olduğunca çok sayıda kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. İslam dini ve Müslümanlarla ilgili oluşan olumsuz yargı ve imajın yıkılması için çabalıyoruz. Aslında bir anlamda İslam’la ilgili bilgi eksikliğini gidermeyi, buna ilişkin var olan açığı kapatmayı arzuluyoruz. Bunun yolu da kutsal kitabımızın okunmasını sağlamak diye düşünüyoruz. Aldığımız olumlu tepkiler bizi son derece mutlu ediyor.”

Bazı radikal grupların yaptıklarının Müslümanlıkla bağdaştırılamayacağına işaret eden Belkadim, İslam dinini anlatmaya dönük çabalarının bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

“Müslümanlığı Keşfet” adlı derneğin geçen sene Hollanda genelinde başlattığı kampanyada şimdiye kadar on binlerce ücretsiz Kur’an-ı Kerim dağıtıldı.

Kampanya çerçevesinde, Hollanda Kral ve Kraliçesi de dahil çok sayıda tanınmış isme Kur’an-ı Kerim gönderildi. Dernek bu sayının 100 bini aşmasını hedefliyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.