Hollanda İsrail'e sinirlendi! Sebep zulümler değil

Hollanda İsrail'e sinirlendi! Sebep zulümler değil

Dünya'nın pek çok farklı ülkesinde İsrail'in Mescid-i Aksa ve Müslümanlara karşı uyguladığı zulümler ya kınanıyor, ya da kaygı ile izleniyor. Hollanda ise bölgede kendi derdine düşmüş görünüyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- İsrail'in geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa girişine koyduğu Metal Dedektörler nedeniyle Kudüs'te gerilim bir hayli yüksek. Dünya ise gelişmeleri kaygı ile izliyor. Pek çok ülke İsrail'in yaklaşımını kınarken, özellikle batı ülkeleri konu ile ilgili çekimser kalmayı tercih ediyor.

Hollanda ise Batı ülkelerinde İsrail'e ilk tepki gösteren ülke oldu. Fakat sebebi Müslümanlar'ın kutsal gördüğü bir mekanın gördüğü muamele değil. Batı Şeria'da Hollanda'nın kurduğu güneş panellerine zarar gelmesi Hollanda'yı kızdırmış durumda.

Hollanda'da bir gazetede yayınlanan haber doğrultusunda, Hollanda Dışişleri Bakanlığı'nın konu ile ilgili İsrail'e bir hayli tepkili olduğu öğrenildi. Yine aynı kaynaktan alınan bilgilere göre Hollanda o güneş panellerinin her birine 500 bin euro harcamıştı.

middleeastmonitor'un haberine göre Hollanda Hükümeti İsrail'den güneş panellerinin zararını ödemesini istiyor.

Hollanda Hükümeti tarafından Filistin'e bağışlanmış olan onlarca Güneş Paneli İsrail'in Batı Şeria saldırılarında zarar görmüş durumda. Bu da Hollanda'yı bir hayli öfkelendirmiş görünüyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.