Hollanda eski Başbakanı: İsrail en tehlikeli ülke

Hollanda eski Başbakanı: İsrail en tehlikeli ülke

Tüm dünya abluka altında olan Gazze'ye göz yumuyor

Eski Hollanda Başbakanı Dries van Agt, "İsrail, Arap ülkeleri arasında bulunan küçük bir yer olarak hep tehdit altında yaşıyormuş gibi dünya kamuoyuna yansıtılıyor" dedi.

Van Agt, Hollanda 'da, Utrecht Genç Sosyalistler tarafından organize edilen Filistin-İsrail meselesi ile ilgili seminerde, tüm dünyanın abluka altında olan Gazze 'ye göz yumduğunu, buna Hollanda'nın da dahil olduğunu söyledi.

İSRAİL ORTADOĞU'DAKİ EN TEHLİKELİ ÜLKEDİR

Siyaseti bıraktıktan sonra Filistinlilerin hakkını savunmak için mücadele eden van Agt, "İsrail, Arap ülkeleri arasında bulunan küçük bir yer olarak hep tehdit altında yaşıyormuş gibi dünya kamuoyuna yansıtılıyor. Çoğu insan bilmez ama İsrail'de çok sayıda atom bombası var. İsrail Ortadoğu'daki en tehlikeli ülkedir." diye konuştu.

FİLİSTİN SORUNU UNUTTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Üç yıl öncesine kadar Filistin sorununun tüm dünyanın ilgisini çektiğini kaydeden van Agt, "Filistin sorununa ilgi son yıllarda inanılmaz derecede azaldı. Bunda bazı etkenler var ama en önemlisi insanların bunu artık normalmiş gibi görmeye başlamasıdır. Bunun yanı sıra Ortadoğu şu an inanılmaz bir şekilde dağılmış. Sünni-Şii tartışması, Suudi Arabistan-İran savaşı tartışması gibi konular ortaya atılmış ve Filistin sorunu bu yüzden unutturulmaya çalışılıyor. Başka bir örnek ise Suriye'de son yıllarda yaşananlar Filistin sorununun üzerini kapattı." ifadesini kullandı. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.