Hollanda aşırı sağcı parti camilerin kapatılmasını istedi

Hollanda aşırı sağcı parti camilerin kapatılmasını istedi

Hollanda'da daha çok yabancı karşıtı görüşleriyle bilinen aşırı sağcı Geert Wilders’in liderliğini yaptığı Özgürlük Partisi (PVV), ülkedeki camilerin kapatılmasını istedi.

Temsilciler Meclisi’nde entegrasyonla ilgili bir görüşme sırasında konuşan PVV Milletvekili Machiel de Graaf, camisiz bir Hollanda’nın daha iyi olacağını belirterek “Hollanda’yı İslam’dan arındırmak istiyoruz” dedi.
 
Müslümanların değişmediğini, asimile ve entegre olmadığını kaydeden De Graaf, bir soru üzerine, “Hollanda’da İslam’ı istemiyoruz” diye konuştu.
 
Müslümanların yerli halka göre daha çok doğurduğunu da ileri süren De Graaf, Hollanda kimliği ve kültürünün bu yüzden yok olma tehlikesi yaşadığını savundu.
 
Göçmen ve Müslüman karşıtı politikalarıyla bilinen ve şimdiye kadar sadece yeni cami yapımının yasaklanmasını savunun PVV’nin, ilk kez ülkedeki tüm camilerin kapatılmasını dillendirmesine mecliste bulunan diğer partilere mensup milletvekilleri sert tepki gösterdi.
 
İktidar ortağı İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili Roos Vermeij, PVV’li milletvekilinden sözlerini geri almasını isterken, Demokratlar 66 (D66) partisi milletvekili Sten van Weijenberg açıklamanın tehlikeli olduğunu söyledi. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.