Hizmete Girmeden Yatırımlar Başladı

Hizmete Girmeden Yatırımlar Başladı

Ordu-Giresun Havalimanı daha bitmeden yatırımcı çekti. Araplar'ın Ordu'dan 100'ün üzerinde ev aldığını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Yayladan arazi istiyor, daha çok konut ve otel yatırımına geliyorlar" dedi.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz doldurularak inşa edilen ilk havaalanı niteliğindeki Ordu-Giresun Havalimanı, daha hizmete girmeden bölgedeki gayrimenkul yatırımlarını artırdı. Yabancı yatırımcılar mayısta planlanan açılış öncesinde emlak fiyatları patlamadan alım yapmak için harekete geçti. Ekonomi Gazetecileri Derneği üyelerini konuk eden Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yapımı tamamlanmak üzere olan Ordu-Giresun Havalimanı dolayısıyla turizm yatırımcılarının Ordu'ya gelmeye başladığını söyledi. Bölgede 7-8 aydır gözle görülür bir hareketlilik olduğunu belirten Balkanlıoğlu, tanıtım projeleriyle bu ilginin daha da artmasını hedeflediklerini dile getirdi. 

YAYLADA ARAZİ ARIYORLAR 

Havalimanı hizmete girdikten sonra Ortadoğulu turist sayısında artış beklediklerini ifade eden Balkanlıoğlu, Karadeniz'de daha çok Trabzon ve Rize'yi tercih eden yabancıların artık Ordu'ya da ilgi duyduklarını belirtti. Arap işadamları tarafından Ordu'da 100'ün üzerinde konut alındığını bildiren Balkanlıoğu, "Bu sayı yıl sonuna kadar 700 olur. Akkuş, Ünye, Fatsa ve Kabadüz ilçelerini beğeniyorlar. Çambaşı Yaylası'nda da arazi arayışları sürüyor" dedi.

sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.