Hızlı trende herkese hızlı internet geliyor

Hızlı trende herkese hızlı internet geliyor

GSM-R mobil hizmeti, TCDD Genel Müdürlüğü tarafından YHT altyapılarına entegre edildi. Yolcular görüşme yapabilecek internet kullanabilecek.

Ankara-İstanbul YHT hattında çok sayıda yolcu taşınacağını öngören GSM operatörleri, bir an önce kesintisiz mobil iletişim sunmak için TCDD Genel Müdürlüğü ile görüşmelere başladı. İlk uygulaması 2000 yılında Avrupa'da gerçekleştirilen ve demiryolu haberleşme teknolojisindeki 'yeni Avrupa standardı' olarak kabul edilen GSM-R, TCDD Genel Müdürlüğü tarafından YHT altyapılarına entegre edildi. Ankara-İstanbul YHT hattının ikinci kesimi olan Eskişehir-Haydarpaşa hattına bu sistemi kuran TCDD, sistemin altyapısını GSM operatörlerinin kullanımına açtı.

GSM ŞİRKETLERİ ATAKTA

GSM operatörleri ile TCDD yetkilileri hat hizmete girmeden önce görüşmelere başladı. Ankara-İstanbul YHT Projesinin birinci kesimi olan Ankara-Eskişehir YHT hattı, Ankara-Konya ve Eskişehir-Konya YHT hatlarında devrede olan GSM-R sistemi, bundan sonraki süreçte ilk olarak Ankara-İstanbul YHT hattının ikinci kesimi olan Eskişehir-Köseköy hattında hizmete geçecek. Sistem daha sonra ise aynı proje kapsamında Köseköy-Haydarpaşa hattında ve Ankara-İzmir ile Ankara-Sivas hızlı tren hatlarında da kurulacak

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.